Carlet organitza la campanya de sensibilització «Un animal no és un joguet»

0
309

GOSSOS AbandonatsCarlet consciencia la població de la tinença responsable d’animals de companyia

Modepran ja ha iniciat els tràmits administratius per a ubicar a Carlet una protectora d’animals

‘Un animal no és un joguet’ és el lema de la campanya de sensibilització sobre tinença responsable d’animals de companyia que es va presentar ahir a la Casa de la Cultura de Carlet. La vicepresidenta de Modepran i advocada especialista en dret animal, Amparo Requena, i el membre d’un grup animalista, Xavi Navarro, van ser els encarregats d’explicar al públic la responsabilitat que suposa tindre un animal.

Xavi Navarro va centrar la seua intervenció en la necessitat que els polítics han d’iniciar accions de conscienciació i educació a la població sobre la importància d’adoptar en compte de comprar animals. Navarro també va assenyalar que és imprescindible que els partits polítics incloguen als seus programes electorals iniciatives d’este tipus perquè des de l’administració es poden fer moltes coses per sensibilitzar les persones i aconseguir una ‘descosificació’ dels animals, és a dir, que no el consideren com una cosa sinó com una vida.

A més, l’advocada Amparo Requena va tractar els temes del maltractament animal i l’abandó. Requena va exposar les principals causes d’abandó, que són la crisi econòmica de les famílies o els períodes vacacionals. També va explicar les qüestions legals i les sancions que comporta l’incompliment de la normativa vigent quant al maltractament i l’abandó.

Així mateix, també va assenyalar les principals diferències entre una protectora i una gossera, sent la primera un lloc on es cuiden els animals i es gestiona la seua adopció, però sobretot que en les protectores no se sacrifiquen els animals. El voluntariat de les protectores també va ser un tema que es va tractar en la xarrada d’ahir, ja que les protectores es mantenen amb persones voluntàries com a cuidadors, veterinaris, etc.

Modepran va exposar la voluntat que hi ha d’ubicar una protectora d’animals a Carlet i que ja han iniciat els tràmits administratius per a obtindre els permisos corresponents.

Esta campanya ha estat complementada amb tallers de sensibilització als quatre col·legis de Carlet i amb la formació dels policies locals en dret animal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here