Més Algemesí denuncia que EU força a l’empresa de comunicació a contractar un afiliat seu

0
358

M+S ALGEMESÍ ha presentat per registre d’entrada la reprovació de l’actual regidor d’EU responsable de comunicació i sol·licita que se li retire la delegació de comunicació. EU no ha dubtat utilitzar “portes giratòries” per a col·locar per la porta de darrere, i sota pressions polítiques clares, a un militant seu en l’empresa de comunicació, militant que no havia pogut col·locar com a persona alliberada de confiança política a l’inici de la legislatura. Estem parlant doncs del que la gent diu “enxufar” a algú.
L’inici de la legislatura ja fou turbulent al no aprovar-se la contractació com a personal de confiança municipal d’aquest militant d’EU. No obstant això, l’obsessió d’EU per col·locar-lo en l’ajuntament els ha portat a utilitzar una “porta giratòria” i a fer un mal ús de la delegació de comunicació per tal que acabara col·locat.

Ja passà al final de la penúltima legislatura, on no estàvem nosaltres, que es pressionà també a l’empresa adjudicatària de comunicació per tal que contractara com a autònoma a una persona que fins el moment estava contractada com a personal de confiança. La mateixa acció que en juliol de 2011 criticava EU a la seua columna del butlletí informatiu municipal la fan ara ells. No es tracta de jutjar la vàlua professional ni d’aquella professional del periodisme ni de l’actual contractat que no és professional del periodisme. Es una qüestió d’higiene democràtica, en la que EU tant ha insistit: no es pot pressionar a les empreses adjudicatàries per a que contracten en llocs tècnics persones que van a fer feines polítiques.
Resulta decebedor, però, que la pràctica d’utilitzar les empreses adjudicatàries com a pessebre econòmic del partit la faça EU, que ha destacat a nivell estatal, que no a nivell local, per l’alt estàndard ètic. Ací ja tinguérem una primera idea de la doble moral que es gasten quan un regidor seu acceptà cobrar unes dietes per despeses de manutenció que no s’havia efectuat.
Som sabedors que l’empresa adjudicatària ha aguantat la pressió tot el que ha pogut, i que fins octubre no ha cedit a la pressió de contractar a una persona que els mesos anteriors havia estat cobrant d’EU per dur les seus xarxes socials. Evidentment és totalment lícit i comprensible que el partit puga pagar a un afiliat seu per dur les seus xarxes, però utilitzar la seua posició política i institucional per tal que una empresa privada concessionària acabe contractant-lo és totalment reprovable. Ens trobem davant una nova “porta giratòria” utilitzada per aquells que sempre les han criticat.
Hem intentat convèncer-los que aquesta situació s’ha de corregir. Entenem que una persona que ha arribat irregularment a un lloc de treball políticament sensible no és bo que continue en ell. No es tracta que siga o no siga la persona adequada, sinó que no s’ha seguit el camí adequat, per molt que s’intente dissimular. Després de dos mesos no hem aconseguit el nostre objectiu. La senyora alcaldessa, que al capdavall és la màxima responsable, ha mirat cap a altre costat i ha permés primer que entrarà, i després no ha tingut suficient autoritat –la qual cosa ja ens té acostumats– per solucionar el tema.
Dimecres tinguérem una reunió amb EU i amb l’empresari, que a més és el periodista encarregat de premsa. Aquest no va desmentir en cap moment la ingerència en el seu treball. De fet eixa persona que duu 20 anys ocupant-se d’aspectes comunicatius institucionals va anunciar que deixava d’ocupar-se d’eixa funció professional i que es dedicaria sols a aspectes empresarials, per allò de la gota que fa vessar el got. El motiu de tan sorprenent decisió no sols eren aquestes pressions sofertes des de juliol sinó les contínues ingerències en el seu bon fer professional.
El PSOE ha deixat que EU utilitze partidàriament la institució per “enxufar” a un afiliat mirant cap a altre costat. Res d’açò ens sorprèn, i aquesta vella forma de fer política tant d’uns com d’altres, que ja veiérem durant la negociació, va ser la que ens va fer arribar a la conclusió que millor restar fora de l’equip de govern. i donar suport puntual. No som qui per demanar a una empresa privada que contracte o deixe de contractar a ningú, però sí que tenim legitimitat moral i política per reprovar al polític que tenia que evitar el joc brut i no ho ha fet, traint la confiança que havíem atorgat al seu partit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here