L’Ajuntament d’Alzira promociona el valencià durant les festes nadalenques

0
349

Campanya valencià NadalL’Ajuntament d’Alzira promociona el valencià amb motiu de les festes nadalenques

Amb motiu de les activitats nadalenques de foment i normalització del valencià, des de la Regidoria de Cultura, Esports i Salut de l’Ajuntament d’Alzira, i a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, s’han programat i s’estan realitzant les activitats següents, dirigides a escoles, comerços i comissions falleres:

  • Cartes de Reis, dirigides a l’alumnat d’Infantil i de Primària, per tal que els xiquets i xiquetes dels centres puguen demanar als Reis Mags d’Orient els regals. La carta té dibuixos de possibles regals amb el nom escrit en valencià, i la finalitat és que l’alumnat que ja tinga les destreses adients, o ajudat per familiars, escriga les seues comandes de Reis en valencià.
  • Repartiment del CD de nadales Done’m l’asguilando! Cançons populars del Nadal valencià, que consta d’una selecció de nadales enregistrades els darrers anys, com a testimoni del patrimoni lingüístic i musical, editat per la Diputació de València, a través de la Unitat de Normalització Lingüística. El disc conté dotze nadales amb el mateix eix temàtic: les cançons que es canten per a demanar les estrenes, les quals recullen manifestacions de tot el nostre territori, des del Pinós fins a Vinaròs.

Les nadales, interpretades per Pep Gimeno Botifarra, Dani Miquel, Alimara, Urbàlia Rurana amb Maurizio Martinotti, el grup de danses Carrascal d’Alcoi, Grup de danses del Pinós, L’Aljama, Ximo Caffarena, Cardaors, El So dels Barrejats, el grup de danses El Raval i el Grup de Restauració Folklòrica de València amb Fermín Pardo, volen servir d’enllaç amb els disc Nadal Valencià I i II que també va publicar la Diputació de València els anys 1979 i 1980.

Els CD s’han repartit també a l’Associació Empresarial d’Alzira i a les comissions falleres, a més dels centres escolars i als organismes oficials municipal

  • Materials en paper amb imatges de fruites, verdures i altres, amb la respectiva terminologia.
  • Cartells de Rebaixes de Descomptes. A més, amb vista a la campanya de rebaixes i descomptes, es repartiran cartells en valencià anunciadors de Rebaixes i de Descomptes entre els comerços de la ciutat que vullguen disposar d’este material publicitari.

La regidora de Cultura, Esports i Salut, responsable de l’Àrea de Política Lingüística i del SERVAL, Aida Ginestar Pau, ha mostrat la seua satisfacció “per la realització d’esta campanya, per les diferents accions que conté, les quals són una mostra i un exemple de les activitats que programarem per a 2016 en col·laboració amb la xarxa i serveis municipals de normalització del valencià, amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Són temps nous per a donar-li una espenta com correspon al valencià i volem que l’Ajuntament d’Alzira siga un exemple d’esta nova etapa favorable a l’ús de la llengua”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here