La policia d’Alzira intervé 66 articles durant les inspeccions en locals comercials

0
350

Policia Local agentsCom en anys anteriors i amb motiu de les festes de Nadal, la Policia Local d’Alzira està realitzant inspeccions en els locals comercials on presumptament es venen productes que han de ser retirats de la venda per deficiències en el seu etiquetatge o riscos per al consum, tot això seguint les directrius marcades per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

La campanya té com objectiu la seguretat del consumidor en una època en què les compres es multipliquen, especialment respecte a aquells productes en què la falta de qualitat pot resultar perillosa per a la integritat dels consumidors.

Durant els controls la Policia Local ha comprovat que els establiments tinguen, entre altres requisits, l’autorització d’obertura, llicència, compliment d’horaris, fulls de reclamacions i etiquetatge dels productes.

Les principals infraccions denunciades per la Policia Local han sigut per tindre l’eixida d’emergència bloquejada, la venda de productes sense etiquetatge reglamentari, no tindre fulls de reclamacions, no tindre els cartells d’acord amb la normativa, etc. Així mateix, s’ha procedit a la intervenció de 66 articles que han quedat precintats per a impedir la seua venda.»

La regidora de Seguretat ha destacat «la importància d’estes actuacions policials que permeten la retirada del mercat de productes que posen en perill la salut o seguretat dels consumidors, en este cas especialment la dels xiquets i xiquetes. Els controls i les inspeccions realitzades pels agents són claus per a detectar eixe tipus de joguets”.

El control als distribuïdors en els últims temps ha causat efecte i els problemes s’han reduït considerablement. A més, s’han realitzat diverses inspeccions en locals de joc, l’objectiu principal de les quals era verificar que en estos locals es controla i impedix l’accés de menors. Es va formular una denúncia a un dels locals per modificar les condicions de la llicència sense comunicar-ho.

Recomanacions per a la compra de joguets segurs
Comprove que el joguet porta la informació obligatòria detallada a continuació, de tal manera que no done lloc a confusió i es presente escrita amb caràcters clars, visibles, inesborrables, fàcilment llegibles i, almenys, en castellà:
– Marcat CE (en el joguet o en el seu envàs), per mitjà del qual el fabricant o el seu representant autoritzat confirmen que complix les normes i requisits legals sobre seguretat. Si no té este distintiu no ho compre, atés que pot ser insegur i no complir les obligacions mínimes.
– Nom i marca del producte. Número de lot, sèrie o model, que permeta la seua identificació.
– Nom, raó social i direcció de contacte del fabricant o importador.
– Instruccions d’ús i muntatge.
– Advertències sobre els riscos derivats de l’ús del joguet i la manera d’evitar-los, així com l’edat mínima per a la seua utilització.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here