Carcaixent posarà en marxa el Portal de Transparència a primers d’any

1
415

carcaixent portal TransparLa web de transparència inclourà dades com lestat dexecució del pressupost en temps reial o el salari dels regidors

El regidor de transparència i participació ciutadana, Natxo Escandell, va mantenir ahir una reunió amb els responsables de posar en funcionament el Portal de Transparència de l’Ajuntament de Carcaixent,  que estarà disponible durant les primeres setmanes de 2016. La creació de la web s’ha financiat amb una subvenció de la Diputació de València d’un import 1.576€ que ha possibilitat l’elaboració del portal i la recollida de la informació per part d’una empresa externa.

Segons ha explicat Natxo Escandell, actualment hi ha un 25% de les dades recollides pel nou Equip de Govern seguint l’Índex de Transparència Internacional, el que suposa “un percentatge prou elevat tenint en compte que l’índex de transparència de l’anterior govern seguint aquesta valoració era del 0%”. Aquest índex està creat per una organització no gubernamental i es composa de 80 ítems per mesurar el nivell de transparència davant els ciutadans i la societat dels ajuntaments de tot el món. Així, hi han indicadors que valoren els salaris tant de l’alcalde com dels regidors alliberats i personal de confiança; els ingressos fiscals i inversió per habitant o la relació d’espais municipals, vehicles oficials, regals i donacions.

El Portal estarà en proves durant el període destinat a pujar la informació per no saturar al servidor i per poder anar recollint nova informació. Natxo Escandell ha avançat que serà una web dinàmica en constant renovació per donar totes les dades el més ràpid possible i en formats clars, fàcils, ràpids de llegir i compatibles amb tots els programes. El regidor de Participació i Transparència ha volgut matissar que actualment s’està treballant en que la informació estiga en gràfiques i estadístiques per  facilitar la comprensió per part del ciutadà. Les dades que es podran consultar són totalment transversals i impliquen a tots els departaments de l’Ajuntament i a les gestions que es realitzen en la institució de manera global.

Natxo Escandell ha volgut destacar que tant la transparència i la participació són els dos eixos fonamentals de la nova política local. Tot i que ja s’han anat assentant punts bàsics en l’actual web municipal com la publicació de contactes dels regidors, vídeos dels plens o ordenances, el regidor ha explicat que l’objectiu del nou Equip de Govern és la és aconseguir el màxim índex de transparència possible. “Hem de continuar treballant per a que el ciutadà se senta totalment part d’esta institució, i això s’aconseguirà deixant-li tota la informació al seu abast per a que veja que no hi ha res que amagar”, ha manifestat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here