Cullera obrirà en Nadal un menjador social de 30 places

0
267

cullera menjad socialL’ajuntament oferix trenta places per a garantir l’alimentació als xiquets de famílies desfavorides durant les vacances escolars

L’Ajuntament de Cullera tornarà a obrir el menjador social per a menors del municipi amb motiu de les festes nadalenques. D’esta forma, es garantirà als fills de les famílies amb pocs recursos econòmics que tinguen de forma totalment gratuïta almenys un menjar digne al dia en un període en el qual els menjadors escolars estan tancats per vacances.

Esta és la primera vegada que el consistori obrirà el menjador social en Nadal, tal com es va comprometre el govern municipal fa uns mesos dins de les seues polítiques d’ajuda als col·lectius més desfavorits per a pal·liar els durs efectes de la crisi econòmica.

Des de la regidoria de Serveis Socials que dirigeix Francesca Ortiz s’han oferit 30 places de menjador, un servei que es prestarà en les dependències del col·legi Sant Agustí situat en el barri del Raval de Sant Agustí, precisament una de les zones de la localitat més castigades per la conjuntura econòmica actual.

El menjador estarà en funcionament els dies 23, 24, 28, 29, 30 i 31 de desembre així com el 4 i el 5 de gener. Solament es tancarà els dies festius i caps de setmana.

El cost total l’assumirà l’Ajuntament de Cullera, que a més es farà càrrec del pagament dels dos monitors que gestionaran el menjador.

Cal recordar que este estiu, una de les primeres decisions preses pel nou govern municipal va ser obrir el menjador social durant el període de vacances escolars per a atendre les necessitats d’alimentació dels xiquets de les famílies més necessitades, prestació que es va finançar amb la retallada salarial a l’aparell polític aplicat pel nou executiu.

Lluita contra la pobresa infantil

Ortiz ha assegurat que l’obertura per primera vegada en vacances de Nadal del menjador social «reafirma el compromís ferm del govern local en la lluita contra la pobresa infantil». «És un problema latent, que seguix sent una realitat social a la qual no podem donar l’esquena», ha explicat l’edil.

La responsable de les polítiques socials de Cullera ha destacat la forta aposta del govern municipal «per posar a les persones en el centre de les prioritats» i ha recordat «l’esforç inversor que estem duent a terme malgrat les dificultats econòmiques» per a «garantir una vida digna als qui més necessiten de l’Estat de benestar».

Entre altres mesures, Cullera ha aprovat també esta mateixa setmana la seua adhesió al pla de lluita contra la pobresa energètica del Consell, de manera que es garantirà el subministrament elèctric a les famílies en risc d’exclusió social. A banda, un fons social aprovat per l’empresa mixta Aigües de Cullera evitarà el tall de l’aigua potable quan no es puga pagar el rebut per estar en situació de pobresa.

DEPARTAMENT DE COORDINACIÓ, COMUNICACIÓ I INNOVACIÓ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here