Mónica Oltra visita la Residència de Majors i la de Discapacitats La Llum de Carlet

0
563
Mónica Oltrai Mª Josep Ortega
Mónica Oltrai Mª Josep Ortega

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, i la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Sandra Casas, han estat este matí a Carlet. En primer lloc han visitat l’Ajuntament, on han sigut rebudes per l’alcaldessa, M. Josep Ortega, i regidors de la Corporació municipal. Després de firmar al llibre d’or de la ciutat, tots ells han tractat en una reunió la situació i les necessitats actuals dels recursos per a persones en situació de dependència a la localitat.

Mònica Oltra ha assenyalat que els únics interessos que han de primar en la gestió dels recursos públics han de ser ‘les necessitats i l’atenció de qualitat dels més vulnerables’ i en este sentit considera necessari ‘desmercantilitzar’ el sector que atén a les persones en situació de dependència. La vicepresidenta també ha assenyalat que les polítiques que es busquen des del seu departament ‘aniran en la direcció de posar en el centre de la gestió la qualitat de les prestacions a l’usuari’ avançant en la política de ‘rescatar persones’ que constituïx l’eix central del Consell del Botànic.

Després de reunir-se amb l’alcaldessa de Carlet, han visitat el Centre de Dia i la Residència de la Tercera Edat. Els residents li han donat la benvinguda amb la interpretació de nadales.

La Residència de la Tercera Edat és un centre dependent de la Generalitat amb una capacitat per a més de 500 residents. És un centre de referència en tota la província de València i compta amb una àmplia plantilla de treballadors, amb un equip de professionals multidisciplinars que permet un nivell d’atenció sociosanitària especialitzada.

El Centre de Dia té una ocupació de 32 places, està ubicat al complex residencial i és un recurs dependent de l’IVAS. Està dirigit a persones majors en situacions de dependència física o psíquica que compten amb un recolzament social suficient per a permetre la seua permanència al seu domicili habitual.

Per últim, la vicepresidenta ha visitat la Residència La Llum per a persones amb diversitat funcional, que compta en estos moments amb 34 places.

Mònica Oltra ha agraït la labor de tots els professionals que treballen en estos centres, per l’atenció i dedicació als residents que, com ha reiterat, ‘han de ser l’únic interés i el centre de la gestió dels recursos públics’.

Per la seua part, M. Josep Ortega, ha manifestat que a Carlet hi ha tres pilars fonamentals en l’àrea de dependència com són el Centre de Dia, la Residència de la Tercera Edat i la Residència La Llum. A més, ha indicat ‘la visita de la consellera ha suposat el recolzament al sector més vulnerable de la societat, els dependents. Mònica Oltra ha recollit les necessitats dels usuaris i dels treballadors per a buscar solucions.’

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here