L’Arabista Ribera de Carcaixent estrena el primer laboratori musical en un centre educatiu

0
520
Representants del Projecte Eramus K 201
Representants del Projecte Eramus K 201

Carcaixent laboratori Mus A. Ribera

IMG_0109

IMG_0115

IMG_0098

L’IES Arabista Ribera de Carcaixent va estrenar ahir el laboratori de música «Musiclab cr 209», un concepte d’aula musical per treballar de forma col.laborativa amb pedagogies que trenquen la concepció tradicional de l’aprenentatge. Es tracta d’una comunitat d’aprenentatge destinada a la música, «aprenent fent» explica el professor del centre Adolf Murillo.

La iniciativa d’este laboratori, únic existent a l’estat espanyol, que porta el nom de la professora Conxa Rovira, ha partit del Departament de Música que ha montat la pionera instal.lació amb recursos del centre procedents de projectes d’innovació o bé de premis rebuts. El primer que es fa al sector de l’educació pública ha contat amb la col.laboració del dissenyador valencià Fernando Ortuño, «hem convertit un espai estàtic en un lloc habitat i habitable» i de Dario Distante qui ha fet, fins i tot, un horari nocturn per tal que el Musiclab cr 209″ haja sigut realitat en tan sols 15 dies.

A la inauguració assistiren representants del Projecte europeu Erasmus K 201 qué té com objectiu abordar l’educació musical amb el sistema Soundcool basat en la «creació de música a partir de dispositius mòbils, com telèfons, ordinadors i tabletes» segons explicà a Riberaexpress el professor Murillo.

Així l’IES Arabista Ribera va acollir, ahir, a representants de Portugal, Romania i Itàlia, junt membres de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i del CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser que aprofitaren els seus mòbils per tal d’estrenar este innovador espai musical dotat amb les més avançades tecnologies.

També va assistir la regidora d’Educació i Cultura, Lourdes Castelló, qui va agrair la implicació de tot el centre l’IES Arabista Ribera en este projecte i en especial al professor de música Adolf Murillo. “És molt important que l’educació pública de Carcaixent compte amb professionals tan implicats amb les seus disciplines. L’IES Arabista Ribera, i per extensió Carcaixent, té molta sort de poder comptar amb un projectes d’estes característiques”.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here