L’Ajuntament d’Algemesí sotmet a debat el Pla Acústic Municipal

0
366

ALGEMESI- Pl. MercatEl consistori pretén donar a conéixer el document i recaptar mesures correctores de la ciutadania

La corporació anterior ja havia finalitzat el Pla Acústic Municipal (PAM), però no s’havia exposat al públic. No obstant això, en l’últim plenari de novembre es va aprovar la seua exposició pública amb l’objectiu de permetre als veïns de la ciutat analitzar-lo, opinar i aportar-hi correccions.

Aquest PAM, respon a l’obligació de les poblacions de més de 20.000 habitants a tindre una regulació com aquesta. La realització de qualsevol activitat humana pot comportar unes molèsties acústiques que han d’estar reglades. En el moment en què aquestes són molestes, cal que la institució pública intervinga. El PAM, que a més integra un mapa acústic i un programa d’actuacions, determina i identifica els nivells sonors existents i la seua procedència. Així doncs, estableix les mesures a adoptar per reduir el soroll existent.

Contaminació acústica

A Algemesí, la primera causa de contaminació acústica és el trànsit rodat: ronda d’Alzira, ronda del Calvari, carrer de l’Albotaina, av. de Bernat Guinovart o carrer d’Albalat, entre d’altres. Un altre punt destacable i que mesura el Pla és el soroll ocasionat per l’oci, concretament, durant la setmana taurina, i en particular al parc de Salvador Castell. Des del nou equip de govern s’afirma que “es volen donar a conéixer les conclusions del document i recaptar, no només opinions, sinó també mesures correctores de consens allà on calga”. Algunes mesures correctores que el mateix document aporta i que es barallen per a millorar la situació són: campanyes de sensibilització, redacció d’una ordenança municipal acústica, disseny de camins segurs per a anar als col·legis, creació d’illes sonores al voltant dels centres de salut i col·legis, conversió en zones de vianants alguns carrers, pacificació del trànsit o utilització d’asfalt fonoabsorvent.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here