El Te Deum i l’ofrena a Jaume I suprimits del pròxim aniversari de la conquesta d’Alzira

0
322
Te Deum de l'any passat a l'Encarnació
Te Deum de l’any passat a l’Encarnació
Les muralles àrabs acolliran actes de la conquesta
Les muralles àrabs acolliran actes de la conquesta
Els guardonats de 2014 en el Te Deum
Els guardonats de 2014 en el Te Deum

L’quip de govern d’Alzira ha introduït algunes modificacions i canviat escenaris del 773 aniversari de la conquesta de la ciutat que es celebrarà el pròxim 30 de

Diego Gómez, Isabel Aguilar i Ivan Martinez l'any anterior
Diego Gómez, Isabel Aguilar i Ivan Martinez l’any anterior

desembre. Així, segons ha pogut averiguar Riberaexpress, el Te Deum i l’ofrena floral al rei Jaume I han sigut suprimits de la programació oficial d’enguany.

Per contra hi ha una important novetat; la processó cívica amb la senyera de la ciutat culminarà davant les muralles de la Plaça del Mercat. Allí actuaran el grup de Danses Alzira, la Banda Jove de la Societat Musical, que interpretarà dos peces i la Coral Polifònica que cantarà l’himne d’Alzira.

Així la programació començarà a les 6 de la vesprada amb la baixada de la senyera local, tot seguit es produirà la processó cívica, amb les autoritats i els guardonats al capdavant, que culminarà a les muralles amb les actuacions abans esmentades. Unes actuacions que es produiran al peu del recinte amurallat perquè els assistents les contemplen des de les voreres de la Plaça del Mercat i de l’avinguda Luis Suñer.

A la tornada a l’ajuntament tindrà lloc, al Saló Noble, el lliurament de les insígnies d’or als guardonats d’enguany; Mª Luisa Parrilla, Tejidos Gresa, Salvador Piera i ADAFIR.

Himne cristià

És un dels primers himnes cristians, tradicional d’acció de gràcies. Sol ser entonat en moments de celebració. L’himne continua sent regularment utilitzat per l’Església Catòlica Romana, en l’Ofici de les Lectures enquadrat en la Litúrgia de les Hores. També se sol entonar en les misses celebrades en ocasions especials com en les cerimònies de canonització, l’ordenació de preveres, etc. Els cardenals l’entonen després de l’elecció d’un papa.

Compost originalment en llatí, pren el nom del seu primer vers. Se sol denominar també com «Himne Ambrosià», ja que s’atribueix a Sant Ambròs de Milà, encara que una llegenda indica que el van compondre en comú, inspirats per l’Esperit Sant,Sant Agustí i Sant Ambròs. Quan, en l’any 387, Sant Agustí va rebre el baptisme de mans de Sant Ambròs – segueix dient la llegenda -, Ambròs va entonar aquest himne i Agustí anava responent als seus versos.

El seu origen es remunta probablement a la primera meitat del segle IV. En la seva forma actual es troba per primera vegada al «Antiphonarium Benchorense» de Bangor (Irlanda del Nord), que s’ha de datar al voltant de l’any 690. En publicacions recents també se’n cita com a autor el bisbe Niceti de Remesiana (al voltant de l’any 400). Des del segle IX se’n coneixen també diverses traduccions.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here