Gómez: «Faré tot el possible perquè el projecte del retén policial d’Alzira tire endavant»

1
419
Façana de l'actual retén
Façana de l’actual retén

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez s’ha pronunciat hui sobre la polèmica sorgida al voltant del futures instal.lacions policials entre Compromís i els seus socis de govern PSPV i EUPV; «és prioritari mantindre el govern progressista actual  però també faré tot el possible perqué el projecte

Solar on està projectat el futur retén
Solar on està projectat el futur retén
La parcel.la està ubicada junt l'avda Pare Pompili
La parcel.la està ubicada junt l’avda Pare Pompili

del retén policial tire endavant».

Els representants socialistes i d’EU coincideixen en considerar que per a ells «no és prioritari» el retén sinò la conservació del patrimoni municipal. Mentre Compromís no vol perdre els 100.000 euros destinats en els actuals pressupostos ni els 200.000€ compromesos per la Diputació de València.

Gómez adverteix que el consistori conta ja «pràcticament amb el 30%» del cost total de la inversió previst en 1.060.000 euros. Fins i tot Compromís s’ha compromés ha aconseguir la resta, al llarg d’esta legislatura, amb subvencions de les administracions provincial i autonòmica perquè a l’Ajuntament «no li coste ni un euro».

Els regidors de Compromís pretenen construir el retén en una parcel.la municipal ubicada entre l’Alquerieta i el Torretxó, junt l’avinguda Pare Pompili, on antigament s’havia previst fer la Ciutat Esportiva.

La primera autoritat local i la regidora responsable de la Policia local, Sara Garés, esgrimixen els advantatges d’esta ubicació respecte a la projectada per l’anterior equip de govern a l’Avinguda Luis Suñer; «no és com aquella una zona inundable, es troba ben comunicada i és susceptible de ser ampliada en el futur». El nou projecte contempla instal.lar el retén policial sobre una planta baixa de 1.500 m2 de superfície. Els mateixos arguments utilitza Compromís per rebujar l’antic Hospital de Santa Llúcia proposat pel grup municipal d’EU, al que afegixen que el cost «seria tres vegades superior al tractar-se d’un immoble protegit en el PGOU d’Alzira».

Les executives de les formacions polítiques que conformen el tripartit no arribaren a cap acord i fins i tot, en la reunió convocada ahir pels sindicats policials no acodiren cap representant del PSOE ni d’EUPV, segons Compromís.

La primera autoritat local en declaracions fetes a Riberaexpress lamenta que puga ser «una ocasió perduda per resoldre una reivindicació històrica de la plantilla de la policia local» que segons, Garés, pateix actualment unes condicions «antigues i poc apropiades».

Gómez ha rebutjat que esta falta d’enteniment entre les tres formacions governants, fique en perill el «govern progressista d’Alzira, tot i que s’ha mostrat disposat a «fer tot el possible» en esta legislatura perquè el projecte del retén policial «es faça realitat».

Riberaexpress  

1 Comentario

  1. Sinceramente me sorprenden estas discrepancias en el tripartito ante unas elecciones generales. Además el Sr. Diego Gómez nada más ser nombrado alcalde la ciudad ya comunicó que el retén de la policía no era una prioridad para él en esta legislatura. ¿Qué habrá pasado?… Con el tiempo se sabrá

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here