Antigües treballadores d’Avidesa recorden el passat en l’empresa i la grossa de Nadal

0
302
Les "joves" extreballadores d'Avidesa
Les «joves» extreballadores d’Avidesa
IMG_9947
Antigües treballadores de la secció de gelats
Algunes de les agraciades amb la grossa de Nadal l'any 1968
Algunes de les agraciades amb la grossa de Nadal l’any 1968

Al voltant de 25 antigües treballadores de l’antiga firma Avidesa d’Alzira han recordat hui, durant un dinar, les nombroses anècdotes viscudes durant els anys 60 i 70 quan treballaven en les diferents seccions de la gran empresa creada per l’industrial alzireny Luis Suñer. La més recordada i comentada ha estat el fet que sols podien treballar mentre eren solteres; «la norma -recorda Mercedes Cortés- era que quan es casavem ens despedien».

Elisa Llopis t

Rosa Oliver treballà més de 20 anys en Avidesa
Rosa Oliver treballà més de 20 anys en Avidesa

an sols va treballar cinc anys, perquè als 19 anys es va casar, «em donarem quatre duros d’indemnització», recorda a la porta del restaurant Ca Tomás on, a migdia de

Mercedes Cortés agraciada amb la grossa de Nadal de 1968
Mercedes Cortés agraciada amb la grossa de Nadal de 1968

hui feien un dinar de germanor.

La majoria d’elles va estar agraciada per la grossa de nadal de l’any 1968; «jugavem 5o0 pessetes i ens tocaren 375.000» recordaven de forma molt grata, mentre es preparaven per a la foto de família.

Fina Alemany treballà en el matadero ubicat aleshores al Respirall, encaran queden hui les ruines, i recorda perfectament ue «pujavem a les 6 del matí». Es riuen quan comentaven les «ratlletes» que feia l’encarregat per xarrar; «no ens deixaven parlar entre nosaltres i quan sumaven unes quantes ratlles ens castigàven a netejar les instal.lacions».

Una de les que més anys treballà a Avidesa fou Rosa Oliver, des de gener del 62 a desembre del 83, anys en que es va casar. Rosa, que va ser una de les agraciades amb la loteria de 1968 vivia en el carrer Muntanya ( hui avinguda Josep Pau) on la família tenia una vaqueria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here