La XXXI Trobada de Centres en Valencià de la Ribera es celebrarà el 17 d’abril a Algemesí

1
510
Logo de la Trobada
Logo de la Trobada

La XXXI Trobada de Centres en Valencià de la Ribera es presenta a Algemesí amb la presència de la comunitat educativa, de les associacions i de la ciutadania

Durant tot l’any 2016 hi haurà activitats esportives i culturals relacionades amb l’esdeveniment

La sala de plens ha acollit la presentació oficial de la data de la XXXI Trobada de Centres en Valencià de la Ribera. Joan Cortés i Viñoles, president de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, exposà a grans trets el significat que tenen les trobades, pel que comporten de cohesió gràcies a l’eix vertebrador del valencià. La cita festiva serà el diumenge 17 d’abril de 2016 tot i que durant tot el 2016 hi haurà una sèrie d’activitats culturals i esportives que portaran el segell de la trobada.

D’altra banda, s’ha aprofitat la convocatòria a què han assistit representants del centres escolars, associacions i ciutadans dels poble per lliurar el premi a la guanyadora del concurs d’idees del logotip que representarà Algemesí com a seu de la XXXI Trobada. Durant el 2016 en cartells, documents oficials de l’ajuntament, calendaris, targetes de felicitació, material de publicitat i comunicació mostraran la imatge seleccionada.

L’alcaldessa, Marta Trenzano Rubio, s’ha encarregat de lliurar el premi i tancar l’acte amb unes paraules d’agraïment a tots els centres escolars públics i concertats que s’hi han sumat, a les associacions que s’han bolcat a participar-hi i a Escola Valenciana per haver elegit Algemesí com a seu d’un esdeveniment que reunirà prop de 20.000 persones el dia 17 d’abril.

L’algemesinenca Salut Sabater guanyadora del concurs

El seu disseny, elegit per unanimitat dels membres del jurat, destaca per l’originalitat i el missatge que transmet en relació a l’esdeveniment que pretén difondre. Les claus conceptuals i simbòliques en què es fonamenta representen amb tota mena de detalls l’esperit de la cita: la diversitat de participants, el valencià com a llengua arrelada a la nostra comarca, la seua riquesa i diversitat i la seua presència a l’escola. També la identitat d’Algemesí i el caràcter festiu de la convocatòria hi queden reflectits.

El logotip, dibuixa una mena d’arbre format per dos mans, que significa la diversitat dels participants de la Trobada. Juga amb la imatge d’una persona-arbre que representa el creixement d’una societat entorn a la seua cultura i llengua. A banda, els barrets muixeranguers identifiquen Algemesí, seu de la Trobada d’enguany i bressol de les torres humanes, germen de la muixeranga.

1 Comentario

  1. Hi ha una errada en la data de la XXXI Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera. No se celebrarà el 27 d’abril, sinó el 17 d’abril.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here