Alzira lliurarà el tràfic del centre de la ciutat un diumenge al mes

0
316
L'Avda. Sants Patrons el passat diumenge
L’Avda. Sants Patrons el passat diumenge

La satisfactòria experiència del «Dia sense Autos» del passat diumenge a Alzira ha animat el govern local a repetir la iniciativa una vegada al mes; «la idea és estudiar esta possibilitat i repetir l’experiència» segons ha manifestat l’alcalde Diego Gómez a IMG_0838Riberaexpress.

Gómez, ciclista practicant, ha indicat que l’objectiu de l’equip governant passa per «rebaixar l’ús del cotxe i augmentar el de la bici, així com anar a peu».

Per contra el tripartit no té, pel moment, cap intenció en destinar inversions per incrementar les zones exclusives per als vianants. Així hi havia algun projecte de «peatonalitzar» el carrer Hort dels Frares o altres del centre de la ciutat però este projecte ha quedat aparcat.

D’esta forma Alzira seguirà l’exemple de València on altre alcalde aficionat a la bicicleta, Joan Ribó ha decidit, recentment, potenciar els passejos a peu i l’ús de les bicis. Gómez dona exemple i així moltes vegades com ahir es deplaça per la ciutat amb vehicles no contaminants.

Reducció de l’ORA

L’Ajuntament farà, d’altra banda un estudi per decidir «la possible reducció horària i de carrers» afectats per l’ORA, queda descartada una eliminació total de la mateixa segons la primera autoritat local. Tampoc està decidit si l’ORA passarà el pròxim any a estar gestionada de forma directa pel consistori o si pel contrari continuarà adjudicant-se a una empresa forània este servei.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here