Francesc Martínez anuncia una nova televisió model BBC i una Agència Valenciana de notícies

0
720
Francesc Martínez anit a Alzira
Francesc Martínez anit a Alzira

El Consell veu amb bons ulls que la futura corporació ràdio televisiva tinga un model «semblant a la BBC» així com la posada en marxa d’una Agència Valenciana de notícies, així ho va manifestar ahir a Alzira el professor del Departament dels Llenguatges i Ciències

F.Martínez (dreta) amb l'alcalde i A. Lairón
F.Martínez (dreta) amb l’alcalde i A. Lairón

de la Comunicació de la Universitat de València, Francesc Andreu Martínez Gallego durant la conferència «Els valencians i els mitjans de comunicació: tres dècades d’enrenou» celebrada a la Casa de la Cultura.

Perfil professional

Són éstes propostes realitzades en un «document mare» per la Comissió d’Experts en Comunicació de les Universitats Valencianes, que sembla van per bon camí segons el professor de l’Alcúdia.  El director de la nova agència i radiotelevisió valenciana deu tindre «un perfil professional» i el seu objectiu ha de ser segons Martínez; «fer principalment noticiaris independents i programes de proximitat, encara que sense renunciar a gaudir de bones cotes d’audiència».

Davant els 1.800 treballadors de la desapareguda RTVV la futura plantilla «ha d’estar molt ajustada en una  forqueta que vaja dels 600 als 700 treballadors» que en l’opinió dels experts han d’accedir mitjançant «una oposició ex-novo» en la que els antics empleats tinguen «algun punt adicional», unes oposicions en la que es valore sobre tot «els mèrits i la capacitat».

Democràcia de baixa qualitat

Martínez Gallego, que va ser molt crític amb el paper dels mitjans de comunicació valencians, «practiquen una democràcia de baixa qualitat» i el seu model ha estat basat amb «l’escasa objectivitat i la vinculació als partits polítics», es mostrà optimista respecte al futur; «és l’hora de la regeneració periodística pública i també privada».

El professor riberenc de Llenguatges i Ciències va censurar amb contundència a Canal 9; «la meitat dels 1.800 treballadors no eren operativament necessaris, hi havien persones amb nòmina que no xafaren mai les instal.lacions de Burjassot, no tenia cap raó de ser la contractació de serveis externs, dels grans esdeveniments ni el finançament dels principals equips de futbol valencians».

Riberaexpress

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here