Tots els grups de Carcaixent acorden sol.licitar una auditoria al Síndic de Comptes

4
401
L'exalcaldessa Lola Botella
L’exalcaldessa Lola Botella

Tots els grups coincideixen en que és necessari conèixer la situació econòmica actual de l’Ajuntament per dirimir responsabilitats del govern anterior

Ahir de vesprada es va celebrar el ple ordinari del mes de novembre. Al igual que en les dos sessions anteriors, abans de començar, es va guardar un minut de silenci per totes les víctimes de violència masclista assassinades durant aquest mes. En relació a aquest tema, el primer punt del dia era l’aprovació de l’acord institucional sobre l’eliminació de la violència contra les dones on s’insta al Govern Central a adoptar i promoure un Acord Polític i Institucional contra la violència de gènere per “construir una societat segura i lliure de violència contra les dones”. A l’acord, aprovat per unanimitat, se sol·licita, entre altres mesures, reforçar les partides pressupostàries destinades a la prevenció i l’assistència social a les víctimes o establir protocols específics d’intervenció.

Un dels principals punts del dia a tractar va ser la proposta del Grup Municipal Units per València d’habilitar un sistema especial de pagaments que contemple l’opció de fraccionar o ajornar el pagament dels impostos i taxes municipals, així com retirar els interessos a tots aquells veïns que justifiquen tenir problemes per a pagar. La proposta va ser aprovada per unanimitat de tots els grups. Per la seua banda, Vicent Lluís Roca, regidor d’Hisenda, va explicar que aquesta iniciativa és una qüestió personal i que treballarà per poder dur-la endavant el més prompte possible.

Altre dels punts aprovats per unanimitat, va ser la moció presentada per UxV i Reiniciem de sol·licitar a la Sindicatura de Comptes d’una auditoria externa dels comptes de l’Ajuntament de Carcaixent i que es donara compte al Ple per a “dirimir responsabilitats derivades de les actuacions realitzades en l’exercici de les funcions de govern i gestió fetes per anteriors equips de govern”. Com va exposar Carles Albert, portaveu de Reiniciem, “moltes decissions s’han demostrat fracassades i han derivat, entre altres, en sentències judicials pendents de pagament i en un alt endeutament al que tenim que estar fer front a través d’un pla d’ajust que ha ofegat als ciutadans de Carcaixent”. Vicent Lluís Roca, regidor d’Hisenda, va informar que el nou Equip de Govern s’ha mostrat des del principi totalment a favor de realitzar l’auditoria tot i que sí ha matissat que seria necessaria que es condicionara la presentació de la sol·licitud fins regular la situació amb el departament d’Intervenció i establir de plaç fins el 30 de juny. La resta de grups s’han mostrat a favor de la proposta.

El Grup Municipal Reiniciem també ha presentat per urgència una moció en la que sol·licitava que l’Ajuntament de Carcaixent mostrara el seu rebuig institucional davant “les pèssimes condicions” que estan patint els treballadors temporals en les contractacions de la campanya de recol·lecció citrícola per part de les ETT’s. Paco Salom, com a regidor de d’Agricultura, va explicar que aquesta era una proposta que ja havia presentat Compromís en la legislatura anterior i que des de l’Ajuntament es dedicarien tots els esforços possibles per millorar la situació als treballadors del camp. Tant UxV com PP s’han mostrat també a favor de la proposta i tots dos van coincidir en manifestar que calia instar al Govern Central a que actuara en contra de les ETT’s per tractar de regular la situació dels treballadors del camp.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent
Plaça Major 1,
46740 Carcaixent (Valencia)
Telf. 962457633
comunicacio@ayto-carcaixent.es

4 Comentarios

 1. Per favor que algú que sapiga, li explique de manera urgent al Departament de Comunicació i Premsa, com està organitzat un Ajuntament, per què si no, ens du marejats intentant desxifrar els escrits que fan públics.

  El senyor Paco Salom es l’Alcalde, no es regidor d’Agricultura.

  Simplement el senyor Alcalde no ha delegat les competències d’Agricultura.

  De res.

 2. Si un regidor, per exemple, té les delegacions de Cultura, és regidor de Cultura.
  Si una regidora té la delegació d’esports, és la regidora d’esports.
  Si Paco Salom, a més d’alcalde, té o mantée la delegació d’agricultura, és el regidor d’Agricultura.
  Si esta manera d’expressar-se no agrada, es pot canviar, però per això és incorrecta.
  Tan difícil és entendre açò?

  • No es tracta de que ens agrade o no la manera d’expressar-se. Jo em puc expressar correcta o incorrectament, i no te massa importancia.

   Que els Òrgans de Govern de l’Ajuntament, expressant-se a través del Departament de Comunicació i Premsa, o facen en propietat si que es important.

   Insisteixc, Paco Salom no es regidor d’Agricultura, no té la delegació d’agricultura ni cap altra delegació, per què és impossible que Paco Salom delegue en Paco Salom. Paco Salóm té la competència d’agricultura com té totes les competències que no ha delegat.

   Tan difícil és entendre açò?.

   De totes maneres, si no ho veuen important, vostés manen…….

 3. Efectivament, no es dificil d´entendre que les coses importants d´aquesta informació son altres. Son temes tan importants, que son ganes de confundir el dir si Salom es Alcalde i/o regidor.
  Hi han coses tan importants com que fins i tot el PP ha estat d´acord en auditar. Mare meua!!!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here