Alzira enceta una campanya de conscienciació per retirar excrements animals de la via pública

2
494

Gossos recoll excrementsComença a Alzira la campanya de conscienciació per a la retirada dels excrements de gossos de la via pública
L’Ajuntament d’Alzira, des de les regidories de Servicis Públics, Educació i Salut, ha encetat una campanya de conscienciació ciutadana encaminada a fer comprendre a les persones propietàries de gossos la necessitat de retirar els excrements de les seues mascotes de la via pública.
El lema és, En terra no és el meu lloc, i està acompanyat per la imatge identificable d’un excrement. Els cartells, un total de catorze, són visibles en les marquesines de l’autobús repartides per tota la ciutat; a més de huit cartells ubicats en els panells d’informació institucional, cal sumar les trenta-una banderoles que aniran repartides pels fanals de distints parcs de la nostra ciutat.
A tota la cartellera de la campanya hi cal afegir els tres mil flyers, junt amb mil ossos dispensadors de PVC, acompanyats de les bosses destinades a la recollida dels excrements. Una hostessa serà l’encarregada de repartir el material en les eixides dels centres educatius i en les zones d’esplai pròximes a estos centres, fins al dilluns 7 de desembre.

Queixes veïnals

Els regidors i la regidora de les tres àrees implicades en esta campanya, Fernando Pascual, José Grau i Aida Ginestar, coincidixen a assenyalar que la campanya és necessària davant les elevades queixes de les veïnes i veïns d’Alzira, per la falta de civisme d’alguns/es propietaris/àries de mascotes.
Fernando Pascual, regidor de Serveis Públics, incidix a assenyalar que la presència d’excrements en la via pública deteriora la imatge de la ciutat, dificulta les tasques de neteja, a més de suposar un perill de seguretat pel problema d’esvarades i caigudes que pot comportar. Per la seua banda el regidor d’Educació i Infància, José Grau, creu que conscienciant els escolars podem aconseguir eradicar este problema en un futur, «Cal fomentar les normes de convivència des de menuts», assegura, i per això, sobre esta temàtica, el auditori de la Casa de la Cultura albergarà xerrades per als escolars d’Alzira. Finalment Aida Ginestar, regidora de Salut, recorda que els excrements no només suposen brutícia i mala imatge, a més representen un perill important de contagi de malalties, en especial per a les xiquetes i xiquets i també per als animals de companyia.

2 Comentarios

  1. lo que tienen que hacer son mas zonas para perros,,que me parece que la unica zona que hay para hacer sus necesidades es la del parque de madera,,yo no soy basurero para ir limpiando la calle,,ni de papeles,,ni pipas ni chicles ni mierdas.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here