El MUMA acull la imatge de Blasco Ibáñez d’Antonio Ballester

0
189

El passat dijous 29 d’octubre, Ana Rosa Ballester Bonilla, filla de l’artista valencià Antonio Ballester Vilaseca, Tonico Ballester, després d’una visita per la nostra ciutat per a vore les obres del seu pare que hi ha a Alzira, l’artista Tonico Ballester, com són la imatge patronal de santa Maria del Lluch en el Santuari; l’esbós de la susdita imatge en l’Arxiu municipal; les talles del Crist Jacent, de la Immaculada i de sant Antoni de Pàdua en l’església de Santa Caterina; l’Oració de Jesús a l’Hort en l’església de l’Encarnació; el Pas del Poble a la seu de la Junta de Germandats i Confraries, i el dibuix preparatori a l’Arxiu; la imatge de santa Gràcia en guix al MUMA, i la seua rèplica en pedra al casalici de les Germanetes, junt amb altres imatges menors que va restituir. A més, va fer donació a l’alcalde de diversos objectes per a  conservar-los i exposar-los al MUMA.

Entre els objectes donats destaca una escultura en bronze de Vicente Blasco Ibáñez, de 42 cm d’alçada, feta el 1970, i un exemplar de la revista Senyera, núm. 41-42, editada a Mèxic D. F., en agost-setembre de 1958. En eixa portada es mostra una al·legoria signada per A. Ballester en 1950, i en l’interior, a doble pàgina, una entrevista en què l’autor cita els treballs que va fer a la nostra ciutat.

Perquè estiga a disposició de tots els alzirenys i alzirenyes al MUMA i públic en general i contribuïsca a difondre l’obra de Ballester i a incrementar el seu llegat a la nostra ciutat, s’ha habilitat en la Sala la Cambra una vitrina on s’exposen els objectes donats, junt amb un gravat seriat que reproduïx el dibuix de la portada de la mencionada revista i un cartell d’una exposició de Ballester a l’IVAM.

En 2013 es va editar un tríptic, “Recuperant patrimoni”, dedicat a Antonio Ballester i la seua obra a Alzira, on s’indica el llegat d’este gran escultor valencià a la nostra ciutat, i que ara es veu incrementat amb la recent donació per part de la seua filla.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here