Mostra de 10 joves artistes plàstics a la Casa de la Cultura d’Alzira

0
508

EXPO art diu molt“Quan l’art diu molt” és el títol de l’exposició que podrà ser visitada fins el pròxim dia 11 de desembre.

L’Exposició s’inaugurà la setmana passada a la Sala Municipal d’Exposicions de la Casa de la Cultura. L’acte va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Aida Ginestar, les comissàries de l’exposició, Alba Fluixà i Ana Auñón i quasi la totalitat dels artistes participants.

Els drets humans, els drets de les xiquetes i xiquets i la violència de gènere són els tres pilars sobre els quals es fonamenta el discurs d’aquesta exposició al llarg de la qual se celebren les efemèrides que giren al voltant d’eixos temes:  el 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets de la Infància,  el 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i el 10 de desembre, la Declaració Universal dels Drets Humans.

La mostra reuneix 10 joves artistes plàstics, huit valencians (quatre d’ells alzirenys), una cordovesa i un cubà.  Abel Dávila , Alba Fluixà , Ana Auñón, Arantxa Guijarro, Carmen Santiago, Johanny Cabrera, Manola Roig, Pablo Hevilla, Rita Alafarga i Teresa Giner són els artistes  que hi participen i que han coincidit a utilitzar la seua obra per a reflexionar sobre la temàtica proposada.

La regidora de cultura, Aida Ginestar, en la seua intervenció, manifestà la seua satisfacció per la nombrosa participació d’artistes joves i destacà el gran interés social de la mostra en la qual  conflueixen art, reflexió i reivindicació.

Segons la regidora, “Quan l’art diu molt” és una mostra on la funció estètica i d’impacte visual de l’art es posa al servei d’eixa altra funció que l’art ha assumit tantes vegades al llarg de la història: la funció social de crítica i denúncia.

Així mateix va incidir en la necessitat de continuar treballant per eradicar les contínues transgressions dels drets humans, de reivindicar una vida digna per a un col·lectiu tan vulnerable com és la infància i per acabar d’una vegada amb la plaga social que suposa la violència de gènere. Problemàtiques que, moltes vegades, per tan quotidianes acaben diluint-se en la normalitat i sumint la societat en la indiferència.

Per la seua part, Alba Fluixà, va fer un ampli recorregut  per la trajectòria dels artistes i pels continguts de la mostra. Pintura, fotografia, il·lustracions, dibuix, escultura, instal·lacions… són el gran ventall de tècniques i disciplines artístiques  amb les quals els artistes han abordat la temàtica mostrant una vessant de l’art implicat en la societat.

Aquest grup d’artistes ha comptat també amb la col·laboració d’Amnistia Internacional que ha creat un espai de reflexió amb informació per a aprofundir en la temàtica de l’exposició.

Durant els dies d’exposició i, també a la Casa de la Cultura, tindran lloc una sèrie de xarrades que reforçaran el sentit de la mostra.

El pròxim dijous, dia 26 a les 19h, una xarrada girarà al voltant de la Violència de Gènere. El 4 de desembre sobre  els Drets Humans i l’11 de desembre a les 18’30h a la sala d’exposicions podrem participar en una tertúlia-café que titulada “L’art té alguna cosa a dir?” versarà sobre el món de l’art i la seua relació amb la societat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here