Concentració contra el Macroabocador i la Planta de Residus Sanitaris

0
270

La Plataforma Cívica contra el Macroabocador realitzarà una concentració el diumenge 29 a la porta de les instal·lacions que es volen utilitzar

Ni Planta de Residus Sanitaris ni Macroabocador

El 22 de  setembre va eixir a informació pública un projecte per instal·lar una Planta de Residus Sanitaris i altres residus perillosos al polígon la Garrofera de Guadassuar.

En total podrien ser tractats o transferits a aquesta planta 43 milions de quilos anuals de residus perillosos, és a dir 117.500 kg diaris. Molts dels productes estan considerats de risc biològic o químic, i aniran etiquetats, així com els vehicles que els transporten, amb els símbols indicatius de “Material contaminado biológicamente” o “Material contaminado químicamente”.

En molt poc de temps es recolliren més de 4.000 al·legacions contra aquesta Planta que suposa una amenaça per als veïns i les veïnes de les poblacions pròximes –l’Alcúdia, Benimodo, Massalavés i Alberic, i en especial per al nucli de Montortal, que dista tan sols 1 km i que seria travessat per un nombrós trànsit diari de productes de risc biològic o químic. A més la zona on es vol realitzar l’activitat és una zona d’alta producció agrícola i se situaria a menys de 100 metres de la Sèquia Reial.

A més d’aquest preocupant projecte, i molt pròxim a ell, tenim l’amenaça d’un macroabocador de 120.000 m2 de superfície i més de 2 milions de m3 de capacitat per a l’eliminació directa de tots els productes de rebuig de les dos plantes de tractament en el terme de Guadassuar.

Aquest macroabocador s’ubicaria a una distància de poc més d’1,5 quilòmetres de la població de l’Alcúdia, a 1,5 quilòmetres de la població de Massalavés i a 1,5 quilòmetres del terme municipal de Benimodo a la partida del Ressalany.

Estaria situat al mateix costat de la Sèquia Reial. Qualsevol filtració o vessament, directe o indirecte, de lixiviats o d’aigües pluvials mesclades amb lixiviats contaminaria la Sèquia Reial i arribaria a l’Albufera de València. A més la zona en què se situaria és una zona de vulnerabilitat alta d’aqüífers i estaria ubicat a poc més d’un quilòmetre del Ullals del Riu Verd, manantial natural de gran importància, protegit com a zona LIC (Lloc d’Interès Comunitari) que forma part del Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana.

La Plataforma Cívica contra el Macroabocador de la Ribera ha convocat per al diumenge 29 una concentració a les 11:30 al costat de la Planta al polígon de Guadassuar contra els dos projecte: Planta i Macroabocador. 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here