Un grup d’experts assessora a Cullera sobre el seu patrimoni

0
407
El castell de Cullera
El castell de Cullera

L’Ajuntament crea el Consell d’Estudis de Patrimoni Històric, de naturalesa consultiva

La protecció de l’important patrimoni historicoartístic és una de les principals preocupacions del govern municipal de Cullera. La regidoria de Patrimoni que dirigix Amparo Jover vol implicar a la ciutadania en la seua conservació i per això crearà un Consell d’Estudis de Patrimoni Històric en el qual estudiosos d’esta matèria assessoraran de forma gratuïta al consistori en aquelles qüestions que puguen plantejar-se.

El Consell estarà integrat per membres de reconegut prestigi i dedicació al patrimoni històric-artístic de Cullera, que de forma voluntària i altruista vulguen col·laborar amb l’Ajuntament per aportar el seu saber especialitzat com a garantia d’encert en les decisions relatives a esta àrea.

L’organisme té naturalesa consultiva i exercirà funcions d’informe i proposta en tots aquells assumptes que l’Ajuntament sotmeta a la seua consideració en matèria d’estudi, manteniment, posada en valor i divulgació del patrimoni historicoartístic.

Els seus membres els nomenarà el ple municipal a proposta de l’alcaldia entre distingides personalitats de l’àmbit acadèmic i/o cultural que hagen desenvolupat la seua trajectòria professional amb especial dedicació o vinculació als estudis locals i al patrimoni local.

Funcions

El Consell podrà recercar i sistematitzar informació en matèria de patrimoni, realitzar informes i dictàmens, assessorar i proposar projectes així com dictaminar sobre conservació i restauració. A més, tindrà entre les seues funcions l’anàlisi, desenvolupament i difusió de teories, mètodes i tècniques aplicables a la tutela, protecció, conservació, gestió, recerca i difusió del patrimoni historicoartístic local.

També podrà proposar la realització de trobades o cursos, informarà dels expedients que li siguen sotmesos pels òrgans de govern municipals i afavorirà la col·laboració amb entitats públiques i privades.

Jover destaca que amb esta proposta que es portarà al ple del dimarts, «el que pretenem és tindre l’assessorament d’un grup d’experts en esta matèria que ens ajude a prendre les millors decisions». Així mateix, la creació del Consell «contribuïx a seguir posant en valor el nostre ric patrimoni i a seguir professionalitzant la seua gestió».


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here