Més Algemesí proposa uns pressupostos socials per resoldre els «problemes reals»

0
418
Les regidores Júlia Andrés i Lorena Calatayud
Les regidores Júlia Andrés i Lorena Calatayud

Tal i com ha fet els quatre exercicis de la legislatura anterior M+S ALGEMESÍ ha presentat la seua proposta de pressupostos, una proposta que augmenta la càrrega, social, solidària, d’ocupació, cultural i educativa en relació a la proposta inicial de l’equip de govern, la qual, entenem, s’ha quedat curta. Continuem així el camí que emprenguérem fa quatre anys de fer política en positiu. Fins llavors els partits que no formaven part del govern es limitaven a votar que no els pressupostos. Nosaltres, però, sempre hem aportat idees de millora i enguany no anava a ser una excepció. Per això,  com l’any passat, també enguany hem presenta una esmena a la totalitat de les despeses que, de ser aprovada per majoria, passaria a ser el pressupost a executar, esmena que portem treballant des del mes d’octubre.

Lamentablement l’equip de govern, a l’hora de fer la seua proposta, ni tan sols ens sondejà sobre quines serien les línies directrius que voldríem que seguiren uns pressupostos que nosaltres hem de votar. Fa deu dies ens donaren un pressupost ja totalment elaborat que no contemplava determinats aspectes que per a nosaltres eren i són fonamentals. És increïble que havent preguntat als tècnics municipals i a col·lectius, i havent fet una consulta a la ciutadania, no hagen consultat amb nosaltres allò que tenim que votar.

No obstant això, nosaltres hem sintetitzat els millors punts de la seua proposta i els hem refós en la nostra. A diferència de la que ha passat per Comissió la nostra conté tant propostes seues com nostres.

Així, a més de contenir partides per fer possible la biblioteca del Raval o la millora dels accessos als col·legis, inquietuds que eixiren en el procés de consulta a la ciutadania, hem habilitat també 120.000€ per la reforma del  Jaume I o 45.000€ per expropiar els terrenys de la rodona del camí de la Creueta, propostes que incomprensiblement l’equip de govern ha ignorat. No entenem com després de consultar a la ciutadania i després de tant d’autopublicitat sobre el tema ignoren aquestes importants propostes. Igualment proposem 40.000€ per a inversions relatives al foment de la bicicleta, o 100.000€ per a començar a fer possible el recinte firal. Incloem també una partida de 22.000€ per instal·lar 4 o 5 pantalles digitals d’informació als carrers, tal i com demanà l’associació de comerciants. Amb aquestes inversions, i altres com l’adquisició de mobiliari infantil adaptat (9.300€), hem elaborat un pressupost que serveix per invertir en solucions per als problemes reals dels nostres ciutadans. Els problemes se solucionen invertint. No oblidem tampoc que moltes d’aquestes inversions (la reforma del Jaume I, la biblioteca del Raval, o el foment de la bicicleta), a més de solucionar problemes, generaran molts llocs de treball.

A més a més, el nostre pressupost augmenta, en relació a 2015, un 30% la partida de Serveis Social, essent doncs un pressupost clarament social, i a més solidari, ja que augmenta la partida de cooperació un 26% sobre la proposta de l’equip de govern. A M+S ALGEMESÍ li resulta incompressible la poca sensibilitat que ha mostrat l’equip de govern en aquest sentit, ja que ha fet la mateixa proposta que l’anterior equip. La promoció de l’ocupació augmenta també un 11% en relació a 2015, i la d’educació, més d’un 31%. Així mateix contempla la promoció interna de determinats llocs de treball i altres millores salarials, però sobretot la creació d’una partida per a confeccionar la Relació de Llocs de Treball que volen els sindicats, partida que no han contemplat. D’aprovar-se aquesta proposta aquests seran els pressupostos més socials i solidaris que s’hagen aprovat mai, fins i tot més que la proposta inicial del govern.

Altres partides com la de cultura, que l’actual equip de govern rebaixava en relació a 2015, s’incrementen amb els nostres pressupostos un 11’5% en relació a la seua proposta. Creem també, a petició de ciutadans preocupats pel benestar dels animals, una partida per a dur endavant un Pla d’Esterilització Felina. Per a fer possible tot açò hem rebaixat partides de despesa comú, ajuntant-nos els cinturó, així com de festes, publicitat i despeses protocol·làries, que fins i tot amb aquest equip de govern eren massa elevades.

Amb aquesta proposta M+S ALGEMESÍ brinda a l’equip de govern un pressupost elaborat d’acord amb els 115 punts d’acord que li permetran governar còmodament en el sentit que tots tres volem. Desaprofitar aquest oferiment seria un error incomprensible.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here