Dos alumnes del Navarro Darás guanyadors del concurs de dibuix del Dia del Xiquet a Carcaixent

0
477

carcaixent concurs novbreXiquets i majors gaudeixen de les activitats del « Dia del Xiquet » a Carcaixent

El divendres es va celebrar a Carcaixent la sisena edició del “Dia del Xiquet” amb un espetacle teatral i un concurs de dibuix. Carcaixent és un dels municipis adherits a la commemoració del Dia Mundial del Xiquet promoguda per l’Assemblea General de Nacions Unides per a que, cada 20 de novembre, es destinaren a celebrar activitats per promoure el benestar dels xiquets.

Per a aquesta sisena edició és va preparar, des de la Regidoria d’Infància, l’espectacle teatral “Un superheroi de Veritat” interpretat per l’associació carcaixentina “Bariduwoop”. Una colla de superherois van mostrar a les xiquetes i xiquets assistents amb humor, danses i malabars, quins són els seus drets i com els han de fer valdre en la societat en la que viuen.

Després del teatre va tenir lloc l’entrega de premis del concurs de dibuix “Sóc un xiquet i tinc dret a…” , en el que van participar xiquetes i xiquets de 5é i 6é de primària de sis col·legis de Carcaixent. L’objectiu del concurs era que els xiquets prengueren consciencia de quins són els seus drets i agafaren una actitud activa front a ells. En total es van presentar 212 dibuixos dels quals un jurat, format per la regidora de Benestar Social i Infància, Teresa Oliver, la tècnic d’Infància, Laura Vila i Isabel Ventura i Pascual Boqueta, ambdós llicenciats en Belles Arts, van escollir 175 per exposar-los en la Biblioteca Pública. Els guanyadors dels primers premis de cada categoria van ser per al Col·legi Públic Navarro Daràs, Irene Serrano per a 5é i Àngela Armengol, de 6é.

Teresa Oliver, regidora responsable de l’àrea d’Infància, s’ha mostrat molt satisfeta per l’acollida que va tenir el teatre per part dels xiquets i la gran qualitat que presentaven tot els dibuixos. A més, ha afegit la importància d’estes iniciatives “per a que els més menuts preguen consciència del que s’està celebrant i s’adonen de que hi han altres realitats diferents a la seua i que cal lluitar per un món més respectuós i tolerant, en definitiva, un món millor per a totes les xiquetes i xiquets iguals que ells”. També ha volgut agrair la implicació de tot el professorat en col·laborar en esta activitat, en especial, per completar amb explicacions complementàries el tema dels drets dels xiquets a les aules.

 

Guanyadors del Concurs

–      1r premi alumne/a 5é:

 

 IRIS SERRANO GÓMEZ

COL·LEGI NAVARRO DARÀS

 

–      2n premi alumne/a  5é:

 

MARINA CASAS BENITO

COL·LEGI FRANCESC PONS

 

–      3r premi alumne/a  5é:

ENRIC GUMILLA IBARRA

COL·LEGI AVE MARIA

 

–      1r premi alumne/a 6é:

 

ANGELA ARMENGOL

COL·LEGI NAVARRO DARÀS

 

–      2n premi alumne/a  6é:

LAURA MESA CANDELA

COL·LEGI SAN ANTONI

 

–      3r premi alumne/a  6é:

       HÈCTOR MÀÑEZ SALINAS

COL·LEGI FRANCESC PONS
ACCÈSSITS:

 

– MIQUEL MONRÓS (COL·LEGI VÍCTOR OROVAL TOMÀS)

– MARC BAIDEZ FLORES (COL·LEGI JOSE MARIA BOQUERA)

 

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here