Nombrosos actes culturals en la «Muxieranga terra i goig» d’Algemesí

0
330

Algemesi muixerola 2015-Hui dijous a les huit de la nit comença a Algemesí, a La Ribera Alta, la VII Edició de les jornades culturals que cada any organitza la Nova Muixeranga d’Algemesí “Muixerola 2015”, enguany sota el títol de “Muixeranga terra i goig”. Durant quatre dies, des de dijous fins a diumenge dia 22, s’han programat una desena d’actes diferents.

Per tercer any consecutiu, en l’obertura de les jornades es presentarà el nou projecte de CD Versions de la Muixeranga en el volum que fa 3, el qual recollirà 12 obres musicals de la Muixeranga. Es tracta d’interpretacions diferents de la peça musical tradicional que sempre acompanya les figures humanes que composen el ball.
Els dos volums anteriors, publicats en 2014 i 2013, recullen un total de 25 peces de la Muixeranga que s’han publicat al llarg del temps.
Amb aquest tercer volum, de les 12 versions que contindrà, la Nova Muixeranga incorpora 5 peces de nova creació d’artistes de prestigi com ara David Antich, integrant de la “Capella de Ministrers” o la del gran dolçainer i professor Xavi Richart. Com ja es va fer amb el segon volum, aquest es finançarà amb la fórmula de Verkami.
L’acte es tancarà amb l’actuació de Tomás de Los Santos, el compositor valencià que va guanyar el Premi Ovidi Montllor al Millor Disc de Cançó 2014 i el IV Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura del Celler Vall Llach. La presentació es farà a la Casa Cantonera.

Durant les jornades es desenvoluparà , divendres, un especial dedicat a Ovidi Montllor amb la presentació del llibre “L’obrer de la paraula” de l’escriptor Jordi Tormo amb l’actuació musical d’ “Ona Nua”. Dissabte es dedicarà a la poesia de Vicent Andrés Estellés i les rondalles d’Enric Valor a càrrec de TAE teatre. La Nova Muixeranga actuarà, també dissabte, a la XIII nit d’Escola Valenciana que es celebrarà a Alginet. Les jornades es tancaran diumenge amb una “Performance Muixeranguera”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here