L’alcaldessa de Carlet reivindica el restabliment de dos metges i un pediatra més

0
412

carlet comissionat c. salut El Comissionat de l’Hospital de la Ribera, Josep Sanfeliu, ha volgut que el Centre de Salut de Carlet fóra el primer a visitar des del seu recent nomenament el passat 9 de novembre.

L’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, i la regidora de Sanitat, M. Josep Hernandorena, l’han acompanyat este matí en la seua visita i s’han reunit també amb el coordinador del Centre de Salut, Rafael Ferrer, i la coordinadora d’Infermeria, Carmela Hernández.

El comissionat és un representant de la Conselleria de Sanitat en l’Hospital i la seua funció és avaluar la qualitat dels centres de salut, així como controlar i garantir l’adequada prestació sanitària i qualitat assistencial.

L’alcaldessa ha aprofitat la visita del comissionat per a traslladar-li diverses reivindicacions històriques i necessàries al Centre de Salut de Carlet per a millorar l’atenció sanitària al poble. La primera d’elles ha sigut el restabliment d’un metge més per al servei nocturn d’Urgències. Des de gener de 2012 hi ha un únic metge a Urgències per a atendre els ciutadans de 5 poblacions. L’equip de govern considera que esta atenció és insuficient perquè en els casos que hi haja un servei d’atenció domiciliària el centre de salut es queda descobert i a més la pressió professional a la qual s’enfronta el metge d’atenció nocturna és molt elevada, ja que està sols per a atendre una ràtio de més de 24.000 habitants.

Respecta a això, M. Josep Ortega, ha manifestat:‘Volem una major dotació de personal per al servei d’Urgències. Un únic metge per a les urgències nocturnes per a tota la zona que comprenen els municipis de Carlet, Benimodo, Catadau, Llombai i Alfarb és significativament insuficient. Amb qualsevol assistència domiciliària o avís de trànsit el centre de salut es queda desassistit de metge i moltes vegades l’assistència durant els primers minuts és bàsica per a evitar un desenllaç fatal. Esta és una reivindicació que he estat fent des que es va suprimir fa tres anys un metge a urgències a causa de les retallades sanitàries’.

La segona de les peticions realitzades al comissionat ha sigut l’increment d’un pediatre més en l’atenció primària, ja que la ràtio de pacients assignada a cadascuna de les actuals pediatres és molt elevada. Amb la incorporació d’un pediatre es milloraria considerablement l’atenció dels xiquets del poble i es retallaria el temps per a la citació dels pacients. No obstant això, també s’ha sol·licitat el servei de pediatria en Urgències per tal de tindre un servei complet i de qualitat les 24 hores i descongestionar així les Urgències de l’Hospital de la Ribera.

Una altra de les reivindicacions ha sigut posar en marxa Consells Locals de Salut per tal d’establir una coordinació en matèria sanitària entre els ciutadans, l’Ajuntament i el Centre de Salut.

L’última de les peticions realitzades ha sigut que la treballadora social torne a estar 5 dies, i no tres com està actualment, prestant el seu servici al Centre de Salut. El treball d’esta professional és fonamental en l’atenció primària ja que ha d’atendre casos de violència masclista, addiccions, etc.

El comissionat s’ha mostrat receptiu a totes estes reivindicacions i els coordinadors del Centre de Salut també han recolzat estes peticions, ja que consideren que amb elles es millorarà l’atenció dels pacients i la prestació del servei.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here