Els veïns de l’Alcúdia decideixen les inversions municipals en 2016

0
401

alcudia plenari 15 0cAquesta setmana els veïns i veïnes alcudians estan decidint sobre les inversions municipals per al 2016

Pròximament es constituirà el Consell d’Entitats Ciutadanes

«L’Alcúdia Decideix» és un procés de participació ciutadana que l’Ajuntament de l’Alcúdia ha posat en marxa  per a que els ciutadans i ciutadanes puguen participar i decidir sobre temes municipals. En aquest cas es tracta de que l’Ajuntament conega les prioritats dels alcudians i les alcudianes i tindre en compte les seues propostes per a l’elaboració del 50% de les inversions que es realitzen el pròxim any 2016.

Quasi un centenar de propostes formulades per 60 veïns i veïnes o associacions de l’Alcúdia, s’han presentat en el procés d’elaboració dels pressupostos participatius per a 2016. Algunes de les propostes formulades seran posades en marxa amb recursos propis de l’Ajuntament. Altres entren dins de les competències d’altres administracions a les quals se’ls farà arribar les propostes. Però a totes elles l’Ajuntament va a prestar-les atenció d’una o altra manera.

En total han sigut 10 propostes que finalment han sigut seleccionades d’acord amb la seua viabilitat tècnica i econòmica, de les qual els veïns i veïnes de l’Alcúda podran votar fins un màxim de 3. L’Ajuntament les realitzarà, d’acord amb el resultat de la votació.

Es podrà votar durant la present setmana de dues maneres, per internet seleccionant 3 de les 10 propostes o per mitjà d’una papereta que es podrà arreplegar i dipositar a les oficines municipals pel matí i a la Casa de la Cultura per la vesprada.

L’Ajuntament de l’Alcúdia està fent una forta aposta per la participació ciutadana i vol perfeccionar aquest sistema per al pròxim pressupost. Igualment en breu es convocarà el Consell d’Entitats Ciutadanes, format per les associacions de l’Alcúdia, que serà un fòrum de propostes i debat. Aquest Consell s’encarregarà de proposar els criteris per a la distribució de les subvencions econòmiques que anualment aprova l’Ajuntament.

Aquestes son les 10 propostes que aquesta setmana s’estan votant a l’Alcúdia:

ADAPTACIÓ DE VORERES PER A L’ACCESIBILITAT

Hi ha moltes voreres que no disposen d’adaptació per a l’accessibilitat tant de les persones amb mobilitat reduïda –cadires de rodes- com de carros de bebès… Es tracta de rebaixar-les en la part final de la vorera abans de creuar la calçada.

HABILITAR ZONES PER A GOSSOS

Es tracta d’habilitar noves zones per a gossos en llocs que no causen molèsties, combinant aquesta actuació amb una campanya de conscienciació dels propietaris per evitar els problemes amb els excrements, al mateix temps que es posaran en marxa mesures sancionadores.

REMODELACIÓ DE LA PLAÇA MONESTIR DEL PUIG I DEL MONUMENT A LA PAELLA

Es tracta de remodelar i millorar aquests dos espais i el seu entorn, embellint-los i guanyant espai per al vianant. Per una part la Plaça Monestir del Puig –o del 3 arbrets- i per altra l’espai en el que s’ubica el monument a la paella, entre l’Avda de Guadassuar i el carrer Metge Ferran.

REMODELACIÓ I MILLORA DEL PARC DEL MAGRE I SENDA DEL RIU

Col·locar jocs infantils, taules de pícnic, papereres… en el parc. Arranjar la senda amb la col·locació d’algun panell indicatiu. Restaurar l’observatori d’aus. Estudiar la connexió amb el carril bici del polígon.

SOLUCIÓ AL TÚNEL D’HERETATS BAIX DEL METRO

Es tracta de millorar el túnel en les dos boques del mateix, de manera que la seua utilització siga segura, especialment per als menuts. Hui en dia l’eixida del túnel entranya perill per la falta de visibilitat tant dels usuaris del túnel com dels cotxes que hi transiten.

BANC DE TERRES

Adequar les parcel·les de les que disposa l’Ajuntament, prop del riu Magre, per a que puguen ser treballades per joves agricultors del nostre poble. S’establirien unes normes i s’oferirien en condicions avantatjoses als que volgueren treballar en elles.

ACCESSIBILITAT AL PAVELLÓ

Ampliant la vorera que va al costat de la piscina fins el pavelló, molt estreta i no accessible actualment per a cadira de rodes Igualment, adequar una rampa en e

l pavelló cobert per que es puga pujar amb cadira de rodes a la grada.

PANELLS INFORMATIUS

Instal·lar diversos panells informatius distribuïts per la població per tal de col·locar les informacions tant de l’Ajuntament com d’associacions del nostre poble, oberts a la ciutadania. D’aquesta manera, s’evitaria embrutar altres espais o saturar els comerços i al mateix temps tindre una major visibilitat.

RAMPA A LES ESCALES DE LA PLAÇA DE LA CONSTITUCIÓ

Col·locació d’una rampa que elimine aquesta barrera arquitectònica utilitzada per moltes persones majores i menudes, però que persones amb cadires de rodes o crosses no poden fen servir.

AMPLIAR VORERA DE FRAY JUNÍPERO SERRA

Aquesta vorera es molt estreta des de l’Avinguda fins al carrer Pablo Iglesias, just en la part més habitada. Les faroles col·locades al centre de la vorera impedeixen la circulació fluida de carrets de xiquets, cadires de rodes… Caldria ampliar-la la vorera a l’amplària del tram següent. El carrer milloraria l’habitabilitat de l’entorn en reduir-se una fila de cotxes aparcats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here