130 persones visiten els carcaixentins il.lustres soterrats al cementeri

0
277

Carcaixent ruta cementeriÈxit de participació en la tercera ruta “amb retorn” al cementeri de Carcaixent

Més de 130 persones van participar de les explicacions al voltant de figures de carcaixentins il·lustres soterrades al cementeri municipal

Al voltant de 130 persones van participar el diumenge en la tercera ruta “amb retorn” al cementeri de Carcaixent. La visita, tot i que es va centrar en l’explicació dels panteons de la zona central, és una continuació de les rutes d’anys precedents sobre la vida i mort de carcaixentins il·lustres. A més a més, aprofitant l’emplaçament i la proximitat de la festivitat de Tots Sants, també es van contar anècdotes i el costumari sobre la “cultura de la mort” tant a Carcaixent com a altres llocs del món.

Una de les coses que més interès va despertar entre els visitants va ser la història al voltant de “Vjekoslav Luburic”, el dirigent croat més conegut com “el polaco”, que va viure a Carcaixent sota un nom fals emparat pel franquisme. Luburic, va ser el responsable del camp nazi de Jasenovac, on s’hi va assassinar vora 700.000 persones. Des de l’exili va continuar difonent les seues tesis nazis i ultranacionalistes croates fins que va ser assassinat per un compatriota a Carcaixent on està soterrat hui en dia. Altres dels enterraments que van interessar als visitants van ser els panteons de les famílies Ribera i Talens, sobre les quals també es van explicar algunes qüestions sobre .

Des de l’àrea de turisme es mostren molt satisfets de la gran acollida que estan tenint les últimes rutes programades i ja estan treballant en la programació de 2016. Per al mes de gener ja està prevista una visita guiada per Carcaixent al voltant de la vida de Julià Ribera. Segons han explicat, s’aprofitaran llocs de la ciutat com el Passeig, la Casa Ribera o el Magatzem per mostrar alguns aspectes de la seua obra i de la seua vida personal fent èmfasi en el vincle que l’unia a Carcaixent. També s’inclourà una degustació de menjar àrab. Vist l’èxit de les últimes dos convocatòries, en el cas de que hi haguera un nombre elevat d’inscrits, es desdoblaria en dos la visita per a que estiguera millor aprofitada.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here