Salom exposa el nou model de participació ciutadana davant les Ames de Casa Tyrius

0
233

Carcaixent Salom amb TyriusL’encontre va servir per exposar el nou model de participació ciutadana i per a que les presents platejaren dubtes i propostes al nou govern municipal
Paco Salom, alcalde de Carcaixent, es va reunir ahir amb l’associació d’ames de Casa Tyrius amb motiu de l’obertura del curs 2015-2016. A l’acte, celebrat en la seu de l’associació, van assistir també la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver i el regidor de Joventut, Transparència i Participació Ciutadana, Natxo Escandell. Paco Salom va començar la seua intervenció destacant el paper que desenvolupa Tyrius com a foment de la participació i el seu important treball en àmbits com la dona, comerç i consum, immigració i cooperació social. Esta presència sectorial juntament amb la nombrosa representació que suposa aquesta entitat, “converteix Tyrius, segons Salom, en un interlocutor que de cap manera podem ignorar”.
El tema del foment de la interlocució va estar molt present ja que, en paraules de l’alcalde de Carcaixent, “en esta etapa nova un dels aspectes sobre el que volem incidir és la manera de governar des de la proximitat, la transparència i participació”. Així, va presentar el nou model de participació que s’està impulsant i vol continuar-se impulsant des per part del nou equip de govern. “Volem canviar la forma de relacionar-se entre l’Ajuntament i el poble. L’Ajuntament ha de ser una eina al servei de les veïnes i veïns, volem escoltar-vos i atendre les vostres necessitats”. L’alcalde, Paco Salom, va aprofitar per explicar la figura del “Regidor de Barri, el projecte de “Govern Obert”, la comissió de festes 2016 i altres mecanismes de participació en els que s’està treballant, com la redacció de la Carta de Participació Ciutadana en la que, per exemple, es contemplaria el funcionament de les associacions com Tyrius i com se’ls donaria veu i vot, de forma regulada, en la pressa de decisions locals. “És anar més enllà de la promesa de que se vos farà partícips . Suposa la creació d’un reglament en el que es dirà com i de quina manera aneu a participar en el dia a dia de Carcaixent. Vosaltres com a associació formareu part d’un consell sectorial que tindrà al seu representant en l’Assemblea ciutadana”, va explicar Salom.

Després es va obrir un torn de preguntes on les assistents van poden plantejar els seus dubtes i fer propostes a l’alcalde i als regidors que estaven presents. D’aquesta manera, entre altres temes, se’ls  va preguntar pel pla d’inversions de la Diputació, el projecte de la connexió amb l’Autovia, la situació actual del Mercat Municipal o com anava a organitzar-se la Comissió de Festes per a 2016. Les propostes van anar en la mateixa línia: foment del comerç local, millora de la circulació i dels llocs d’aparcament o com reforçar la imatge de Carcaixent com a seu de turisme agrari. L’encontre va ser fluït i distés i va deixar espai per manifestar algunes queixes referents als mals hàbits d’aparcament d’alguns veïns i altres problemes d’accessibilitat.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here