Marín arreplega el premi Best in Class al «millor» Hospital d’Espanya

0
464
Els dirigents de l'Hospital amb el guardó
Els dirigents de l’Hospital amb el guardó

El director gerent de l’Hospital d’Alzira, Manuel Marín, va arreplegar el premi de mans del subsecretari de la Conselleria de Sanitat, Ricardo Campos

· Gaceta Médica i la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid, convoquen anualment estos premis, als que concorren els millors centres hospitalaris d’Espanya.

· L’Hospital de La Ribera competia en la categoria de “Millor Hospital” junt amb altres nou centres espanyols, entre ells, la Fundación Jiménez Díaz, l’Hospital General Universitario Gregorio Marañón i l’Hospital Clínico Universitario San Carlos.

· L’avaluació dels centres que concorren als premis es realitza per mitjà d’un
Índex de Qualitat Assistencial al Pacient (ICAP), basat en uns criteris objectius establits per la Universidad Rey Juan Carlos i que aplica un comité d’experts del SNS.

L’Hospital de La Ribera ha estat considerat “Millor Hospital” d’Espanya en la desena edició dels prestigiosos premis Best in Class (BiC), que es van entregar anit en la Reial Casa de Correus de Madrid, davant de més de 450 agents del Sistema Nacional de Salut.

El guardó ha estat arreplegat pel director gerent del centre alcireny, Manuel Marín, de mans del subsecretari de la Conselleria de Sanitat, Ricardo Campos.

El Departament de Salut de La Ribera ha quedat també finalista en altres dos categories dels premis BiC; en concret, en les de millor unitat del “Dolor” i “Millor Centre d’Atenció Primària”, a través del Centre Sanitari Integrat de Carlet.

Els premis Best in Class són convocats anualment per l’editorial Contenidos e Información de Salud, a través de la seua capçalera especialitzada en el sector sanitari Gaceta Médica, i la Càtedra d’Innovació i Gestió Sanitària de la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid.

L’objectiu d’estos premis, als quals es presenten els millors hospitals d’Espanya, és reconéixer públicament el millor centre d’Atenció Primària, el millor hospital i els millors servicis o unitats del territori nacional, tant públics com privats, que busquen l’excel·lència en l’atenció que presten als seus pacients.

Per a qualificar els centres que concorren als premis, la Càtedra de Gestió i Innovació Sanitària de la Universidad Rey Juan Carlos, ha desenvolupat un Índex de Qualitat Assistencial al Pacient (ICAP) (http://www.premiosbic.com/sec_quesonlosBiC.aspx), que permet avaluar els hospitals i unitats o servicis a partir d’uns criteris objectius, arreplegats en uns formularis específics segons la modalitat del premi a què s’opta. Així mateix, AENOR avala que la informació continguda en els qüestionaris és certa.

Per a la selecció dels millors candidats, els premis BiC compten amb un comité d’experts (http://www.premiosbic.com/sec_comite_expertos.aspx) que enguany ha reunit cinc responsables de qualitat de conselleries de Sanitat i a huit presidents de societats científiques. Entre els membres d’este comité es troben el vicerector de la Universidad Rey Juan Carlos, Ángel Gil de Miguel; el president de la Federació d’Associacions Científic Mèdiques Espanyoles, Carlos Macaya, i el subsecretari de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Ricardo Campos.

Enguany s’han avaluat 736 servicis o departaments de 133 hospitals i centres de salut de tot Espanya, que han concorregut a 40 categories diferents.

Compromés amb la qualitat i la seguretat del pacient

A l’hora d’atorgar este premi, pel que l’Hospital de La Ribera competia amb altres nou centres finalistes, el jurat dels Best in Class ha valorat el compromís que l’Hospital Universitari de La Ribera manté amb la qualitat i la seguretat del pacient, així com l’àmplia cartera de servicis i especialitats amb què compta en centre hospitalari.

Segons ha destacat el director gerent de l’Hospital de La Ribera, Manuel Marín, “este és un premi a l’excel·lent labor realitzada diàriament pels professionals del Departament de Salut de La Ribera, en el seu compromís amb el pacient”.

El jurat dels Best in Class ha valorat, entre altres aspectes, l’existència en el centre d’un Pla Integral de Qualitat i Seguretat del Pacient que, d’acord amb les directrius de l’OMS, establix actuacions en matèria de formació i sensibilització sobre Seguretat del Pacient, la posada en marxa de projectes i grups de treball de Seguretat del Pacient, les actuacions efectuades per a promoure l’ús segur del medicament en hospitalització, la implantació de protocols de seguretat en el quiròfan, o els protocols de cures desenvolupades pel personal d’Infermeria en aspectes com l’acollida i identificació de pacients, o la prevenció d’úlceres i caigudes.

Igualment, el jurat ha tingut en compte l’oferta en la cartera de servicis de l’Hospital d’especialitats complexes que requerixen una alta qualificació professional amb tecnologia d’avantguarda, la qual cosa convertix a l’Hospital Universitari de La Ribera en centre de referència per al tractament de nombroses malalties.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here