El valencià i la novel.la valenciana protagonistes de la última setmana del cicle de conferències

0
344
Guanyadors dels Premis de l'anterior edició
Guanyadors dels Premis de l’anterior edició

Cicle Confer Alzira fi

El cicle de conferències conclou aquesta setmana amb dues sessions que tractaran al voltant de l’actual narrativa valenciana i del present i futur de la llengua. Dues conferències que tanquen un cicle durant el qual s’ha parlat del valencià i de les seues manifestacions creatives com la literatura infantil i juvenil, el teatre, la poesia, la ciència o el foment de la lectura en valencià.

Hui, dimarts 10 de novembre, és el torn de «Novel·la valenciana. Una generació consolidada», que comptarà amb la participació d’escriptors de referència en el panorama de la narrativa com són Lluís Miret, Anna Moner, Vicent Usó, amb la periodista  Amàlia Garrigós com a moderadora. Els tres autors aportaran la seua visió sobre la vitalitat de la narrativa valenciana actual en un moment en què es gaudeix d’un públic consolidat que llig en valencià i d’un ampla nòmina d’autors i autores de gèneres diversos. Lluís Miret és l’últim guanyador del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb l’obra L’ombra del mal. L’escriptora Anna Moner, amb pocs anys de trajectòria literària, ja ha estat distingida amb guardons com el Premi Alfons el Magnànim València i el Premi Enric Valor de novel·la. Per últim, l’autor Vicent Usó ha guanyat recentment el Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa amb Les veus i la boira i ha consolidat una llarga trajectòria com a novel·lista i guionista per a teatre i televisió.

El cicle clourà amb la conferència «El valencià, una llengua viva» que tindrà lloc el pròxim dijous 12 de novembre i tindrà com a protagonistes a Eugeni S. Reig i Juli Jordà, que seran conduïts pel presentador i còmic Eugeni Alemany. Ambdós participants en el debat, Eugeni Reig i Juli Jordà, coincideixen en ser dos rescatadors de paraules i defenen una llengua viva a través dels seus estudis i treballs al voltant de l’idioma. Eugeni Reig, és autor del llibre Valencià en perill d’extinció mentre que Jordà ha publicat l’obra Paraules en xarxa.

Com cada setmana, les dos conferències es celebraran a les 19 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira, i seran gratuïtes i obertes per a tots els públics. El programa d’activitats al voltants dels Premis Literaris es tancarà el proper divendres, 13 de novembre amb la tradicional gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here