Carcaixent organitza la I Jornada Interdisciplinària de violència de gènere

0
339

CARCAIXENT -Plaça MajorL’objectiu es crear un context de reflexió per a professionals que intervenen en aquesta problemática i l’intercanvi d’experiències per millorar els mecanismes d’intervenció i prevenció.

Amb la proximitat de la commemoració del dia contra la violència de gènere, l’àrea de benestar social de l’Ajuntament de Carcaixent ha organitzat per a demà, 11 de novembre, la I Jornada Interdisciplinària de violència de gènere i domèstica. L’objectiu d’aquesta jornada és crear un context de reflexió i intercanvi entre professionals que comparteixen el mateix àmbit de treball. Així s’han organitzat una sèrie de taules redones al llarg del matí on intervendran professionals i experts dels àmbits educatiu, social, judicial i de les forces de seguretat. Segons s’ha explicat des de l’àrea de Benestar Social el que es vol fer es treballar en protocols d’actuació i intervenció conjunts i intercanviar experiències que puguen ajudar a millorar l’assistència a les vícitimes però, sobretot, millorar la prevenció i detecció dels possibles casos de violència masclista.

La jornada, que se celebrarà a l’Auditori Municipal, estarà presentada per l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i la regidora de benestar social, Teresa Oliver. Posteriorment tindrà lloc una primera conferència introductòria en la que s’analitzarà la llei de la violència de gènere a càrrec d’Isabel Sanchis, membre de la unitat de coordinació de Violència de Gènere de la Delegació Provincial del Govern de València. A continuació, se succeiran tres taules redones on intervendran professionals de l’àmbit sociosanitari i educatiu, dels cossos i forces de seguretat de l’estat i de l’àmbit judicial respectivament. Tancarà la jornada un debat-col·loqui per fer balanç de tot el contingut tractat al llarg del matí.

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, ha volgut remarcar que “una de les principals motivacions d’aquesta jornada és entendre les característiques específiques d’aquestes formes de vulneracions dels drets de les persones, així com conèixer els mecanismes d’intervenció de forma integral.  Així mateix, ha volgut destacar que l’abordatge interdisciplinària és fonamental perquè comprèn totes les àrees en les que es fa sentir la violència de gènere: educativa, sanitària, social i legal. També ha volgut afegir que aquesta perspectiva multidisciplinar és en la que s’està treballant en la seua regidoria i que la intenció prioritària és continuar fent esforços per arribar al màxim  nivell de cooperació entre totes les àrees.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here