Les ordenances de l’Alcúdia contemplen diverses bonificacions i reduccions

0
420

alcudia plenari 15Es mantenen les bonificacions per a desocupats, joves, jubilats, o famílies nombroses i altres aprovades en la passada legislatura

En el Ple Municipal d’ahir 27 d’octubre es va aprovar, amb el vot favorable del PSPV i Compromís per l’Alcúdia i l’abstenció del PP, la modificació de les ordenances fiscals per al pròxim any.

Entre les principals novetats, s’ampliarà la bonificació de la plusvàlua o impost sobre l’increment del valor de cases o finques urbanes que arribarà al 95% quan siga per la mort del propietari i herete el seu cònjuge, ascendents o descendents sempre i quan es tracte de la vivenda habitual i hi haja convivència. En tots els casos, aquest impost passa a disminuir el tipus de gravamen, que a partir de 2016 serà del 25% -ara és del 27%-, situant-se en la part baixa de la mitjana d’altres municipis.

Es manté la bonificació del 95% de la plusvàlua per als casos d’execucions forçoses d’hipoteques pel banc –tristament molt comunes en els darrers temps-.

Igualment s’eliminarà el pagament de matrícula (50 euros) en l’Escola Municipal Infantil, mentre es mantenen les mensualitats i les bonificacions establertes en passades regulacions,  a l’igual que les bonificacions d’un 10%, un 20% o un 30% en funció de la renda.

A més, les famílies nombroses pagaran només el 50% de la taxa de fem i els vehicles de baixa emissió de gasos (etiqueta energètica A) estaran bonificats en l’impost de vehicles el 90% el primer any, el 50% el segon i el 20% els successius.

A banda d’estes novetats, es mantenen les bonificacions aprovades en l’anterior legislatura i així continuarà aplicant-se un 50% de descompte per als desocupats en l’entrada a espectacles públics i en les entrades a la piscina municipal, a l’igual que un 33% els joves empadronats a l’Alcúdia. Pel que respecte al centre de formació d’adults Enric Valor, els joves alcudians, a l’igual que els jubilats, els pensionistes i els desocupats sense prestació tenen una reducció del 50 % en el preu de la matrícula dels cursos.

Igualment les famílies nombroses tenen una bonificació del 90% en l’IBI, així com un descompte del 50% durant els tres primers anys a les vivendes de Protecció Oficial (VPO). També  es mantenen en les obres o reformes que es facen en l’àrea de protecció del Pla General, que són entre un 30% i un 90%, en funció del pressupost.

Finalment, es manté l’exempció a la instal·lació d’ascensors en vivendes de tot tipus per a persones discapacitades, majors de 65 anys o persones amb problemes de mobilitat. I labonificació del 50% en la taxa d’obertura d’establiments comercials mentre continue l’actual crisi econòmica.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here