Els regidors del govern d’Algemesí publicaran les seues nòmines en la web de l’Ajuntament

0
426
L'alcaldessa Marta Trenzano
L’alcaldessa Marta Trenzano

L’equip de govern crea la Regidoria de Transparència i Govern Obert i publicarà, com a primera mesura, les nòmines dels seus membres en la pàgina web de l’Ajuntament

L’objectiu és articular instruments que permeten a la ciutadania controlar la labor del nou govern d’Algemesí

L’Ajuntament d’Algemesí, per primera vegada en la seua història, comptarà amb un Servei de Transparència i Govern Obert, competències que assumirà l’alcaldia, juntament amb les que ja gestionava d’educació, festes i promoció del valencià.

Segons explica el bipartit format pel PSOE i Esquerra Unida, el deteriorament, tant de les institucions com dels representants públics, obliga a prendre mesures de regeneració democràtica com aquesta, que eviten les males pràctiques de govern i que apropen la ciutadania a la política. A més, des de l’equip de govern es remarca la importància que suposa dotar la ciutadania d’un poder i d’unes eines que abans no tenia. D’aquesta manera, permetrà als ciutadans una millor fiscalització de l’actuació governamental i un control públic de les dades econòmiques. La intenció “és mostrar que allò polític està sempre present a les nostres vides i que la participació ciutadana i la transparència són els únics antídots contra els possibles abusos del poder”, explica l’alcaldessa Marta Trenzano.

Així mateix, una de les primeres mesures que s’adoptaran serà la publicació de les nòmines dels nou regidors de l’equip de govern en la pàgina web de l’Ajuntament d’Algemesí. Es tracta, doncs, d’un projecte d’innovació social que pretén avançar cap a la transparència en les dades referents a les despeses assumides per la ciutadania algemesinenca, concedint-li, en última instància, la capacitat d’influir en les qüestions públiques que l’afecten, juntament amb la coordinació de la Regidoria de Participació Ciutadana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here