La literatura dels anys 30 i el funcionament del cervell al cicle dels Ciutat d’Alzira

0
390

 

Si la passada setmana les sessions del Cicle de Conferències abordaren la literatura infantil i juvenil, aquesta setmana els protagonistes són ben diferents. Per una banda, les conferències s’endinsaran en la literatura valenciana de la dècada dels anys 30 i la seua influència, i per altra banda, el cervell i el seu funcionament centraran l’atenció el dijous.

Demà, dimarts 27 d’octubre, el professor i escriptor Lluís Meseguer serà l’encarregat de parlar sobre «La literatura en valencià dels anys 30», conferència que serà presentada pel tècnic lingüístic  del SERVAL (Ajuntament d’Alzira), Leo Giménez. La dècada dels 30 deixà gran quantitat de personalitats valencians, com són Carles Salvador o Bernat Artola, entre altres, dels quals Meseguer en parlarà. Així doncs, aquella època va marcar un abans i un després en la literatura valenciana, trets marcats per la tradició, la modernitat o la postguerra. Lluís Meseguer és professor a la Universitat Jaume I, tasca que combina amb l’escriptura i la investigació. A més, és autor d’estudis sobre autors valencians i col·laborador en la premsa diària.

El dijous, 29 d’octubre, serà el torn d’Antonio Rial amb la conferència «Descobrint el cervell», presentada per Fernando Sapiña, membre de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Tot i que no tracta sobre la literatura, aquesta xarrada no s’allunya del fil conductor del Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. Durant l’acte, Rial intentarà donar resposta a com aprenen les persones, explicarà la diferència de la ment de les dones i els homes i altres misteris del cervell humà. Antoni Rial (Cadis) és periodista científic en el programa Secretos del Cerebro que emet Radio Nacional de España. És autor del llibre Descobrint el Cervell i finalista del Premi de Divulgació Mèdica Boehringer Ingelheim.

Ambdues conferències tindran lloc a les 19 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira. La setmana vinent tindran lloc la taula redona «El teatre, més enllà dels escenaris», a càrrec dels dramaturgs Rodolf Sirera i Manuel Molins moderats per la bloguera i escriptora Fani Grande. Aquest acte serà el dimarts 3 de novembre, mentre que el dijous 5 de novembre, tindrà lloc la conversa «Marc Granell, poesia i carisma», amb el poeta Marc Granell i el director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló. A més, l’acte anirà acompanyat d’una actuació musical amb la veu de Vicent Camps i Lucho Roa a la guitarra.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here