La Mesa pel Xúquer analitza a Alzira l’abastiment d’aigua als pobles de la comarca

0
339

XUQUER VIU pancarta pont ferroEl passat 3 de setembre, el Consell d’Aigua de la demarcació va aprovar el Pla Hidrològic del Xúquer 2015-2021, amb un gran número de vots en contra i abstencions. Posteriorment, el 30 de setembre, el Consejo Nacional del Agua aprovà definitivament aquest pla, junt a altra desena de plans.

El nou pla representa una clara continuïtat respecte a l’anterior, que des de la Mesa pel Xúquer ja rebutjaren, i conté els mateixos elements negatius, o pitjors, per al nostre riu i els nostres ecosistemes aquàtics, amb l’excepció de que s’ha aconseguit una assignació directa de 10 m3/s per als abastiments de la Ribera, que no obstant és insuficient.

Per tal de reflexionar sobre les conseqüències d’aquest pla, de l’estat actual dels conflictes plantejats i de les iniciatives a desenvolupar per part de la Mesa pel Xúquer, des de Xúquer Viu s’ha convocat una reunió per al proper dissabte 24 d’octubre a les 11:30 del matí. La reunió tindrà lloc al MUMA, Museu Municipal d’Alzira, situat en el Carrer Sant Roc, 12, molt a prop de l’Ajuntament d’Alzira, en la part antiga de la ciutat.

 En la reunió tractarem aquests punts:

 – Anàlisi del Pla del Xúquer aprovat el passat mes de setembre.

– Abastiment dels pobles de la Ribera.

– Proposta d’activitat “Viu el riu”.

– Altres propostes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here