La literatura infantil i juvenil protagonista dels Ciutat d’Alzira

0
320

El Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira se centren aquesta setmana en els més menuts i els joves. Seguint amb l’argument de la literatura i la lectura d’aquesta edició, les dues sessions d’aquesta setmana abordaran la literatura infantil i juvenil, amb aspectes tan actuals com la influència que tenen els aparells tecnològics en l’atenció de les noves generacions.

Hui, dimarts 20 d’octubre, és el torn de la coneguda escriptora gallega María Solar, qui exposarà la conferència «Escriure literatura infantil des de la perifèria», i serà presentada pel director comercial de Bromera, Bernat Bataller. Durant la seua xarrada, Solar parlarà sobre els reptes als quals s’ha d’enfrontar la literatura per tal d’arribar als més menuts. Cal destacar que a banda d’escriptora, Solar és llicenciada en Periodisme i Biologia, diplomada en Magisteri, i presentadora de la Televisió de Galícia. Així doncs, l’autora va rebre en 2014 el Premi Lazarillo pel llibre El meu malson favorit, publicat per Bromera i que és el número 200 d’«El Micalet Galàctic», un número molt especial d’aquesta emblemàtica col·lecció de literatura infantil.

El dijous 22 d’octubre tindrà lloc la tercera sessió del cicle sota el títol «Els joves i la lectura, una oportunitat», una taula redona a càrrec de Gemma Pasqual, Carles Cortés, i Manel Àlamo, i amb la periodista Reis Juan com a moderadora. Cert és que molts adolescents aprofiten Internet per a fer publicacions sobre llibres que han llegit, però hi ha que tenir en compte que eixa edat  es converteix en un moment delicat en el que molts joves abandonen la lectura. Els tres participants intentaran donar resposta a les preguntes sobre la lectura i els joves, com per exemple els temes que més sol·liciten els adolescents per a llegir. Aquesta xarrada abordarà el tema amb tres testimonis ben diferents.

Gemma Pasqual és escriptora d’història per a joves, i ha guanyat premis com el Samaruc o el Mallorca de literatura juvenil. Per la seua banda, l’alcoià Carles Cortés és el vicerector de Cultura, i també professor de literatura, de la Universitat d’Alacant. Una de les seues més recents és La clau que obri tots els panys. Per últim, Manel Àlamo és llicenciat en Ciències de la Informació, i actualment compagina l’escriptura amb la docència.

Ambdues conferències tindran lloc a les 19 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira. La setmana vinent tindran lloc les conferències «La literatura en valencià dels anys 30», a càrrec del professor de literatura Lluís Meseguer, i «Descobrint el cervell», una xarrada que ens acosta l’obra guanyadora del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 2014, a càrrec del seu autor, el periodista Antonio Rial.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here