La falla Albuixarres «convençuda» que la traca d’Alzira ha batut el rècord Guinness

0
453
El pirotècnic amb fallers d'Albuixarres
El pirotècnic amb fallers d’Albuixarres
IMG_8977
La presidenta d’ASPANION va encendre la traca
IMG_9003
La traca ben vigilada pels bombers
Jaime Rossell eufóric al final de la traca
Jaime Rossell eufóric davant l’èxit de la causa

El faller d’Albuixarres-Camí Fondo i promotor de l’event, Jaime Rossell es mostrava hui «convençut al 100%» que la traca de 22.360 metres disparada el passat diumenge a Alzira «ha batut el rècord Guinness», eixint al pas de les afirmacions de l’entitat de Sueca Amics del Coet qui ficava en tela de juí l’èxit de la magteixa.

Tranquilitat del notari

«El notari d’Alzira ens va dir als fallers que estiguerem tranquils perquè haviem aconseguit el rècord», segons ha manifestat Rossell a Riberaexpress.

Els dirigents d’Amics del Coet advertien que es van encendre «varios ramals de traca» i que duran l’últim tram «va sonar com una mascletà». A esta crítica ha contestat el faller d’Albuixarres advertint que «no està especificat en cap lloc la forma en la que s’ha de cremar la traca» i que els 19 kg de pólvora es van encendre «amb una metxa i sense cap interrupció».

El risc de la terrestre

Per a Rossell té «més risc» la terrestre d’Alzira que l’aèria de Sueca davant la possibilitat «d’haver quedat algun troç sense cremar al encendre’s varies línies al mateix temps». Fins i tot l’alma mater de la gesta reconeixia haver «tingut molt sort davant el fort risc existent». També ha reconegut que es van veure desbordats pels nombrosos espectadors (al voltant de 6.000) que algú d’ell haguera «pogut xafar la traca i impedir la seua continuitat».

Els fallers d’Albuixarres advertixen que el notari «heu va revisat tot i ens assegurà que no hi hauria cap problema perquè fora reconeguda la traca més llarga del món mai disparada». Rossell intentava llevar-li foc a les objeccions d’Amics del Coet, «ells defenseu la seua traca i volen conservar el rècord Guinnes que ostenten».

Objectiu solidari

De totes formes els promotors significaven que el principal objectiu que perseguiren amb la traca quilomètrica era la solidaritat amb ASPANION i que gràcies a l’esforç de la seua comissió, de nombroses empreses i fins i tot de l’Ajuntament d’Alzira s’havia pogut fer front a un pressupost total superior als 15.000 euros, del que, aproximadament, una tercera part «és per a una causa solidària».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here