Carlet restaura les campanes de l’església de l’Assumpció

0
466

carlet rest campanesMai les campanes de l’església havien causat tanta expectació com hui. La plaça del Convent i la Vila ha sigut el centre de reunió de multitud de veïns per vore com baixaven les quatre campanes de l’església de l’Assumpció, que comenen el camí de la seua restauració.

Les quatre campanes van a ser restaurades per a preservar la seua conservació i millorar el so, deteriorat per la corrosió del bronze. La restauració es realitzarà amb una subvenció de 35.000 euros que ha atorgat ‘la Caixa’.

A més de netejar-les per a traure la brillantor original del bronze, també es canviarà el batall i la truja, que serà substituïda per una altra nova de fusta.

Per a baixar les campanes ha sigut necessària la utilització d’una gran grua. Les campanes han anat descendint en ordre de major a menor dimensió. La primera a baixar ha sigut la més gran i antiga que està dedicada a sant Bernat i data de 1843.

La segona ha sigut la dedicada a Jesús, Maria i Josep, refosa en 1968, seguida de la dedicada a sant Joan Baptista de 1940, i l’última ha sigut la campana més menuda que està dedicada a sant Josep i que data de 1992.

Segons els tècnics encarregat de la restauració, les campanes tornaran a sonar al campanar de Carlet en un mes i mig.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here