Alzira busca inversions per continuar la restauració del Monestir de la Murta

1
386
Agustin Ferrer, Isabel Aguilar i Xavier Blasco
Agustin Ferrer, Isabel Aguilar i Xavier Blasco

MURTA- Ruta monestirs 2013La Regidoria de Patrimoni Cultural propicia una reunió de treball encaminada a la recuperació del Monestir de Santa Maria de la Murta
Isabel Aguilar, regidora de Patrimoni Cultural, propicia una reunió de treball amb el director del MUMA, Agustí Ferrer, i amb el president de l’Associació Amics de la Murta, Xavier Blasco.
L’encontre ha tingut com a objectiu traçar les línies que facen possible acostar posicions i, sempre dins del marc legal, aconseguir inversions per tal de realitzar actuacions en el monestir de Santa Maria de la Murta, respectant el paratge natural.
Esta reivindicació, que ve de lluny, pot estar més prop de materialitzar-se després de l’interés mostrat per la regidora, «Una de les meues intencions és posar en valor i traure-li el màxim rendiment al patrimoni cultural que tenim en la nostra ciutat».
Per la seua banda Agustí Ferrer, veu factible aplegar a acords que facen possible l’inici de converses que puguen aproximar-nos a la consecució de subvencions; a més de mostrar-se il·lusionat davant la probabilitat de donar ús cultural a alguns dels espais, ara en ruïnes, i que després d’una intervenció, d’acord amb el Pla Director redactat per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, podrien ser musealitzats.
Pel que respecta a Xavier Blasco, fa uns quants anys que reivindica actuar en el cenobi per tal de poder-lo mostrar amb tot l’esplendor que va tindre en la seua època. Reconeix que la voluntat política existix i que és necessària i importantíssima de cara a possibles projectes de futur, encara que l’interés sempre ha estat per damunt de la voluntat. Blasco és conscient que estem en un procés molt inicial, però es mostra il·lusionat davant l’opció de desempolsar eixa anhelada reivindicació, la d’actuar en el monestir.
Tots tres són conscients que no és una tasca senzilla, a pesar d’això han acordat posar en marxa la maquinària per tal de consensuar posicions i buscar mesures que afavorisquen (futures) hipotètiques intervencions en un dels nostres monuments més emblemàtics, el monestir de la Santa Maria de la Murta, que va ser declarat Bé d’Interés Cultural en 2002.

1 Comentario

  1. Enhorabuena al nuevo gobierno tripartito y a la regidora Isabel Aguilar que muestran su interés por el Monasterio de la Murta. Ya va siendo hora de que se retome la recuperación de un monasterio tan emblemático de nuestra ciudad. Ha sido una pena que durante el largo periodo de gobierno del PP, la recuperación del Monasterio de la Murta haya estado en hibernación.
    Esperemos que el nuevo equipo de gobierno continúe la labor que inició el Bloc Nacionalista Valencia durante la segunda mitad de la década de los años noventa del siglo pasado.
    Felicidades al nuevo gobierno tripartito.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here