Carlet proposa 7 projectes per al Pla d’Inversions de la Diputació

0
369
Mª Josep Ortega alcaldessa de Carlet
Mª Josep Ortega alcaldessa de Carlet

L’equip de govern de l’Ajuntament de Carlet (Compromís i PSOE) ha proposat a la Diputació de València que incloga 7 projectes en el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles. Amb este pla, l’Ajuntament de Carlet podrà invertir 550.793’88 euros en projectes per a la ciutat.

Este Pla d’Inversions Extraordinàries de la Diputació de València s’ha portat endavant gràcies al romanent de la institució que s’ha repartit proporcionalment entre tots els pobles de la província.

El Consistori carletí ha traslladat a la Diputació el llistat d’accions que es desenvoluparan a la nostra ciutat i el seu cost aproximat. L’executiu municipal, encapçalat per M. Josep Ortega, ha decidit dedicar la subvenció a 7 projectes distints que aniran posant-se en marxa durant els pròxims mesos. Els projectes elegits són reivindicacions dels ciutadans que s’han rebut a través de reunions amb associacions i amb veïns als distints barris del poble.

Una reivindicació històrica que s’ha inclòs en este pla ha sigut l’eliminació dels pilons il·legals de la carretera CV-50 que travessa Carlet i que han produït diverses caigudes i accidents als vianants. Els rastells grocs dels carrers Colom i Balaguer desapareixeran en breu i per a això s’invertiran més de 8.000 euros.

De tots els projectes, el que més inversió necessitarà serà el condicionament de l’accés i  l’asfaltatge de l’aparcament del Cementeri municipal, amb 199.000 euros. Esta actuació preveu prolongar les voreres des del passeig de la Llum fins al cementeri als dos costats de la calçada i també s’asfaltarà l’aparcament que a hores d’ara és de terra.

També s’invertiran 162.486’70 euros en la repavimentació de camins rurals (trams en el camí de sant Bernat, Figuera de l’Apedaçat-Corral del Rector, travessera del Cabeçolet i Xàtiva). L’elecció dels camins ha estat determinada per les peticions del Consell Local Agrari. També es repavimentaran carrers (trams en el carrers Joan Peset, Lope de Vega, Ausiàs March, Llaurador i Salvador Allende) amb una inversió de 66.000 euros.

Així mateix, també es repararan les voreres del camí dels Depòsits, accés a la Residència de la Tercera Edat. Esta actuació ha estat pensada per a donar resposta a una petició dels nostres majors que reclamaven històricament l’eliminació de barreres arquitectòniques. Des de la Residència fins al poble es millorarà l’accessibilitat i se solucionaran els problemes de mobilitat a esta zona. A més, també es farà un accés per als vianants fins a l’emblemàtic paratge dels Pinets.

També hi haurà una important inversió per al condicionament del Mercat municipal, més de 79.000 euros, que s’invertiran en el tancament del mercat amb una porta corredora de vidre amb detecció de moviment i el tancament amb vidrieres mòbils dels espais oberts del sostre.

Per últim, s’ha inclòs la rehabilitació de la segona planta de la Casa de la Cultura, que fins fa poc era utilitzada per la Fundació Caixa Carlet. L’actuació consistirà a enderrocar les parets, posar parquet i reposar la il·luminació. D’esta manera es configurarà un espai diàfan que es destinarà a usos culturals.

Malgrat els terminis ajustats que va determinar la Diputació per a sol·licitar la subvenció, tant l’equip de govern com l’Oficina Tècnica de l’Ajuntament han treballat intensament durant tot l’estiu per poder enviar tota la documentació a principis de setembre. Al respecte, l’alcaldessa M. Josep Ortega ha indicat: ‘Vull agrair l’intens treball que ha realitzat l’Oficina Tècnica en la ràpida preparació de tota la documentació perquè Carlet dispose d’esta subvenció i també vull donar les gràcies als veïns per la gran col·laboració ciutadana en l’aportació d’idees i suggeriments’.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here