Risc de pluja per al 9 d’Octubre a la Ribera

0
402
Mapa de l'oratge per al 9 d'Octubre
Mapa de l’oratge per al 9 d’Octubre al voltant del migdia

Entre este dijous i divendres, l’arribada d’una vaguada (o llengua d’aire fred en altura) junt a l’entrada de vents de component marítima (entre llevant i sobretot gregal), faran que la situació s’inestabilitze especialment este dijous que serà quant tindrem el panorama més complicat.

DIJOUS, serà el dia més complicat. Estarem atents a l’arribada d’una vaguada (o llengua d’aire fred en altura) que anirà agranant el país d’oest a est fent que la nuvolositat siga molt abundant per la nostra comunitat. Al costat dels vents de component marítima que predominaran parlarem de pluges per qualsevol punt de les províncies de València i Alacant (Castelló quedarà al marge). Les pluges més intenses i localment fortes es podran focalitzar entre el litoral sud de la província de València, província d’Alacant i Múrcia on fins i tot podrien ser en forma de pedra en alguns punts. De fet, ja s’ha ACTIVAT EL AVÍS GROC PER PLUGES en aquest sector.

DIVENDRES, esta vaguada anirà retirant-se lentament cap al Mediterrani però com encara tindrem aire fred a les capes mitjanes i altes de l’atmosfera, el dia seguirà inestable i insegur. Les pluges tindran més presència per la zona del sud de la província de València i província d’Alacant (el més delicat es centrarà pel sud de la comunitat, és a dir, Alacant i Múrcia). A l’entorn de la ciutat de València, a dia de hui, no esperem pluges importants. El que puga caure serà poc significatiu sense descartar algun que altre xàfec que podria aparèixer en qualsevol moment. A mesura que s’actualitzen els models anirem donant més detalls però tot a punta a que el cap de setmana tindrem una millora general i dilluns, estarem molt pendents de l’arribada de l’ex-huracà JOAQUÍN que, en funció per on s’acoste a la península, parlarem d’un dia més o menys rebolicat per les nostres comarques.

Jovi Esteve

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here