La traca record Guinness d’Alzira prevista per al 9 d’Octubre recorrerà finalment 22,5 km

1
500
Un traca solidària per a la història
Un traca solidària per a la història

La traca que dispararà la falla Albuixarres-Camí Fondo el 9 d’Octubre contarà finalment amb una llargària de 22,5 Km i contindrà 19 kg de matèria explosiva. Ocuparà les quatre vies de circulació del sector Tulell, de 900 metres cadascuna, i es dispararà a la 1 de la vesprada si l’oratge ho permet.

Si plou o bé l’asfalt es troba mullat la disparà de la traca quilomètrica s’ajornaria bé per al dilluns dia 12 festivitat del Pilar, bé per al diumenge següent dia 18 segons fonts de la comissió.

El pirotècnic Vicent ja té experiència en estes iniciatives donat que l’any 1991 havia montat a Carcaixent una traca de 22 km però la nit anterior uns desaprensius cremaren al voltant de 7.000 metres i no pogué batre el record Guinnees. «Em fa il.lusió obtindre el rècord Guinness i a més que la traca siga solidària», conta el pirotècnic Vicent a Riberaexpress que aporta el seu granet d’arena a la causa donat que la venda «s’ha fet a preu de cost». 

Una carretilla escamparà la traca

Per muntar-la té previst estar a les 6 del matí a Tulell. Allí ajudat els seus 8 treballadors i d’una carretilla escamparà la traca que estarà a punt sobre les 11 del matí.

La traca es troba guardada amb molt cura en caixes de mil metres cadascuna. Per tant sobre el terreny farà «22 empalmes amb lligassa de fil blanc» perquè no tinga cap interrupció durant els 60 minuts que, aproximadament, tardarà en fer el recorregut. Crespo té emmagazemat, per si de cas, 30 km que la van fabricar tres treballadors durant un mes.

L’actual rècord Guinnes l’ostenta Sueca amb una traca de 21.097 metres, equivalent a la distància d’una mitja marató.

Al voltant d’este esdeveniment pirotècnic de repercusió mundial la falla Albuixarres-Camí Fondo ha organitzat tot un seguit d’actes,com un mercat solidari, activitats infantils, demostració del Nou Basket Alzira, una discomòbil amb l’speaker David Vidal i d’altres sorpreses.

Riberaexpress

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here