Cullera acollirà 30 refugiats sirians a les instal.lacions del CEAR

0
217

Cullera CEARCullera es declara ciutat-refugi i acollirà 30 sirians sense cost per a l’ajuntament

Tots els grups donen suport a la iniciativa impulsada pel PSPV-PSOE, Compromís i Gent per Cullera / El CEAR gestionarà el programa d’ajuda

El ple de Cullera ha aprovat declarar el municipi ciutat-refugi per a acollir víctimes de la guerra de Síria. La iniciativa, impulsada conjuntament pel PSPV-PSOE, Compromís i Gent per Cullera, va tirar endavant en la sessió ordinària de setembre, celebrada el dimarts, amb el suport unànime de tots els grups polítics en donar també el seu vot favorable el Partit Popular i Ciutadans.

En dates pròximes, la localitat acollirà un total de 30 refugiats sirians en les instal·lacions de l’ONG Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR). Cal recordar que Cullera és l’única ciutat de l’Estat amb menys de 500.000 habitants que compta amb una seu d’estes característiques des de principis dels anys 90.

L’estada dels refugiats no tindrà cap cost per al consistori, ja que durant els primers 9 mesos el programa d’ajuda es finançarà íntegrament pel CEAR. Passat eixe període de temps, l’ONG correrà amb les despeses més importants —allotjament i manutenció— i l’ajuntament col·laborarà juntament amb altres organitzacions no governamentals en aspectes com la vestimenta o el material escolar.

La regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz, ha explicat que la iniciativa, tal com es deixa clar en la moció aprovada pel ple, «no tindrà cap cost per a l’ajuntament ni de cap manera suposa que vagen a destinar-se ajudes socials a estes persones en detriment dels veïns de Cullera, que són la nostra màxima prioritat».

«El nostre paper en este cas és fonamentalment el de coordinar iniciatives solidàries i canalitzar les ajudes de les ONG i persones a títol individual», ha destacat. En eixe sentit, des del CEAR s’ha sol·licitat col·laboració en aspectes com per exemple psicòlegs que oferisquen suport especialitzat, ja que moltes d’estes persones arriben traumatitzades pels horrors que els ha tocat viure, o traductors que puguen intervindre en diverses situacions com visites al metge. «Tots prestarien els seus servicis de forma voluntària i gratuïta», ha matisat Ortiz.

L’edil ha posat de relleu que Cullera és una ciutat referent en tot el país en matèria d’ajuda als refugiats i ha recordat que des de fa tres dècades ve acollint a persones que sol·liciten asil per diverses circumstàncies.

El CEAR és una ONG integrada per diverses organitzacions socials defensores dels drets humans, les principals centrals sindicals i les forces polítiques més importants en l’Estat espanyol (PP, PSOE o IU). Així mateix, compta amb la Fundació CEAR presidida per Sa Majestat la Reina Na Sofia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here