La problemàtica de l’Alquerieta acapara la primera Assemblea municipal d’Alzira

0
209
El president de l'Alquerieta en l'assemblea
El president de l’Alquerieta en l’assemblea

Tota la corporació i al voltant de 80 persones han assistit a la primera Assemblea municipal convocada per l’equip de govern per tal d’apropar l’administració local als seus ciutadans. Unes 10 persones han pres el torn de paraula per tal de fer preguntes i presentar queixes al nou equip de govern.

Però sens dubte

La corporació durant la primera assemblea ciutadana
La corporació durant la primera assemblea ciutadana

ha sigut el barri de l’Alquerieta i la seua complexa problemàtica la que absorbit la major part dels prop de 90 minuts que ha durat esta primera convocatòria, després que la pràctica totalitat haja donat el seu vist i plau a esta iniciativa de participació ciutadana.

Varios dels participants han sigut veïns d’esta barriada entre ells l’actual president de l’Associació de Veïns, Miguel Ángel Levanteri, qui ha aprofitat l’ocasió per anunciar que durant el mes d’octubre dimitirà per donar per finalitzat un mandat de 5 anys.

Els problemes de convivència i la venda de drogues han sigut els principals arguments de queixa, fet que ha sigut aprofitat per reclamar una major presència i contundència policial.

Pas enrere

«Volem tindre els mateixos drets que la resta de ciutadans d’Alzira» ha expresat Levanteri en el plenari davant el beneplàcit dels veïns presents al saló de sessions, després de recordar que «repartidors de Seur, de Correos o de pizzes es neguen a vindre al barri». El president, al igual que altres companys de barriada considera que en els últims mesos «s’ha donat un pas enrere» respecta als mesos precedents a les eleccions municipals, després d’elogiar l’interés mostrat per l’anterior equip de govoern encapçalat per Elena Bastidas.

El màxim dirigent d’esta associació ha explicat a Riberaexpress que durant els últims quatre anys «dos funcionaris del consistori han fet un gran treball, averiguant les cases ocupades eliminant les cavallerises, controlant els nous residents i fent un seguiment exhaustiu de tota la problemàtica del barri».Sembla que el detonant per intensificar les solucions als problemes vingué després que Levanteri i altre membre de la directiva de l’associació van rebre «amenaces de mort». El programa Azahara i Alzira Social foren dos iniciatives municipals encaminades a erradicar la complexa problemàtica del barri.

Accions paralitzades

Segons ha denunciat Miguel Ángel Levanteri durant l’assemblea, «totes estes accions han quedat paralitzades» fet que ha provocat una major conflitivitat en la major part dels 33 carrers que composen este nucli urbá.

En la resta d’intervencions s’interesaren pel pròxim pressupost municipal, sobre la resposta del consistori a la problemàtica dels aturats, peerquè siga impulsada la rehabilitació del barri històric de La Vila i per les ajudes de la Diputació al municipi. A més un veí es queixà del soroll que provoca la zona on es troben els pubs a altes hores de la matinada, altre proposà la celebració ekl 29 de novembre d’un diumenge sense cotxes i fins i tot el president de la falla Sagrada Família reivindicà un casal per a la seua comissió i per a les altres 16 a les que l’ajuntament no ha cedit encara cap local.

 Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here