Més Algemesí reclama una partida per al Recinte Firal per donar suport als pressupostos

0
372
Lorena Calatayud
Lorena Calatayud

Com tots els anys s’ha acabat la Setmana Gran d’Algemesí, la Setmana de Bous, i una vegada més la diversió d’alguns ha comportat molèsties per a altres. Les casetes de les penyes cadafaleres s’ubiquen en el Parc Salvador Castell i això genera moltes molèsties per als veïns de la zona. En primer lloc pel gran impacte sonor. Tot i que des de fa anys es regula l’horari de música tant entre setmana com els caps de setmana és evident que això afecta al descans de molta gent que ha de suportar que a les dues de la matinada es pose música a un gran volum. Per un altra banda el comportament incívic d’una minoria de la gent que està al carrer fa que en els carrers adjacents s’acumulen no sols gots i altres deixalles que la gent abandona, sinó miccions, defecacions i vomiteres.

Queixes veïnals

Durant aquesta setmana passada i el que portem d’aquesta s’han posat en contactes diferents veïns de la zona queixant-se de les molèsties que originen les 28 casetes instal·lades en un espai que no té ni les condicions adequades ni és suficient. Al programa de M+S ALGEMESÍ tal construcció era una de les nostres prioritats. Com indicàvem la seua construcció “farà que tots visquem més a gust a Algemesí, tant els que volen descansar com els que volen festa. Farem un recinte firal que permeta la celebració d’esdeveniments nocturns d’alt impacte sonor fora del casc urbà per tal de descontaminar acústicament el centre.”
Per això M+S ALGEMESÍ posarà com a punt indispensable per a aprovar qualsevol pressupost el fet de l’existència d’una partida destinada a iniciar –i si és possible a concloure en un únic pressupost- la seua construcció. En el termini de dos anys la seua existència ha de ser una realitat, de manera que com a molt ha d’estar operatiu per a la celebració de la setmana taurina de 2017. No podem fer esperar més als veïns.
El punt 85 del pacte d’investidura contemplava “iniciar l’estudi” però per a nosaltres aquest punt és poc ambiciós i volem ja que en curt termini siga una realitat, donat que pensem que cal solventar els problemes de la ciutadania i no eternitzar-los com s’ha fet fins ara. El discurs triomfalista de l’equip de govern sobre les festes d’enguany es basteix sobre el fet d’haver ignorat absolutament aquest problema de primera magnitud.
Per un altra banda pensem presentar durant aquesta setmana una moció per encetar un procés de consulta a les associacions, a les penyes cadafaleres i a la ciutadania en genral per tal de decidir el millor emplaçament del recinte firal. L’actual PGOU l’ubica en el sector urbanístic de Xéxena, sector que per raons jurídiques i econòmiques no es desenvoluparà en els pròxims decennis. Alguns dels sectors afectats consideren que no és la millor ubicació i de fet M+S ALGEMESÍ considera que cal estudiar seriosament una diferent ubicació en la partida de Berca, a l’altra part de pont sobre el riu Magre, Pensem doncs que, a més de demanar informes tècnics sobre la millor ubicació que ens diguen els pros i contres de cada proposta, cal escoltar també als potencials usuaris del recinte, es a dir a les penyes cadafaleres i la Comissió Taurina, als veïns que puguen trobar-se més a prop, a l’associació de “firers”, a l’associació de comerciants d’Algemesí, als partits…
No pensem que hagem de decidir sols els polítics, sinó fins i tot, si vegem que no en eixa primera ronda de consultes no hi ha una opinió o consens clar no descartem el demanar una consulta popular per a que siga el conjunt de la població que decidisca la millor ubicació.
M+S ALGEMESÍ considera a més, que la construcció d’aquest recinte firal potenciarà molt la part lúdica i musical de la nostra Setmana Gran, de la Setmana de Bous, en la mesura que permetrà que, sense molestar ja a ningú, les penyes cadafaleres puguen perllongar els seus horaris de diversió, puguen ampliar-se el número de casetes a altres associacions que no seguent cadafals vulguen sumar-se a la festa nocturna –contribuint econòmicament a ella– i es puguen organitzar concerts de figures artístiques de primer ordre que en l’actualitat per la seua complexitat no poden organitzar-se en la plaça. Des de 2011 hem vingut insistint que amb el recinte firal tots eixiríen guanyant, tant els que participen directament de la festa com els que no.
Per això, ara que tenim la capacitat de fer realitat el nostre programa electoral de govern tenim clar que un requisit indispensable per donar suport al pressupost de 2016 és i serà la partida corresponent per començar a fer realitat eixe recinte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here