Avís groc a la Ribera per pluges que localmente podran ser fortes

0
418

Pluja barranc murtaEste dimarts continuarà igual, és a dir, panorama molt inestable i l’anticicló nord-europeu que seguirà enviant-nos eixe fluxe constant de vents humits que, junt amb l’aire fred en altura que tindrem en les capes mitjanes i altes de l’atmosfera, afavoriran un oratge molt insegur i carregat de nuvolositat. De matí podrà caure algun que altre ruixat en qualsevol moment i, a partir del migdia, de nou esperem la formació de tronades restringides a les comarques més litorals i pre-litorals de la nostra comunitat que serà on es concentrarà l’activitat. De fet, en tot este sector costaner seguirà activat L’AVÍS GROC PER PLUGES que localment podran ser fortes o en forma de tronada.D’altra banda, pel que fa al vent entrarà entre llevant i gregal (E-NE amb algunes ratxes moderades) i les temperatures seguiran en la mateixa línia que hui.

Pròxims dies

De cara als següents dies, l’oratge va a continuar molt insegur, inestable i amb possibilitat de noves precipitacions que podrien tindre un caràcter més persistent. Tot anirà en funció de com vaja evolucionant l’embossament d’aire fred en altura que, a partir del dimecres i de manera retrògrada, podrà entrar a la nostra península des del centre-sud d’Europa i de com es combine amb la borrasca que tindrem en superfície (al sud peninsular). De com entren els vents i d’on es situe finalment este embossament d’aire fred en altura dependrà que l’oratge estiga més o menys rebolicat per les nostres comarques. Cal dir que estes situacions són molt complexes i on entren en joc un fum de variables. De la manera en que vagen posicionant-se en el mapa estos diferents elements i de com es combinen entre ells, determinaran quines són les zones on la pluja podrà mostrar més o menys intensitat.

El problema és que, si ja de per sí  estes situacions de ‘DANA o gota freda’ són complicades de seguir pels models, quant presenten un moviment ‘retrògrad’ amb direcció est-oest (antinatural i poc habitual) encara és més complexe de predir amb una certa fiabilitat  com es comportarà l’atmosfera a mig i llarg plaç. Estiguen molt atents esta setmana a les evolucions de l’oratge…

        Matinada

        Vesprada

             Nit

sol-nuvo-pluja sol-nuvol-llamp-pluja lluna-nuvolpluja

             17º

             20º

             17º

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here