Nombrosos actes culturals a la Setmana Estellés Alzira 2015

0
480
Cartell de la Setmana Estellés
Cartell de la Setmana Estellés

La Setmana Estellés Alzira 2015 s’encetarà dissabte 3 d’octubre de 2015, a partir de les 10.30 hores a la Vila, amb una primera Trobada Poètica, a la qual seguirà, a les 12 hores a la plaça Cassassús un recital poètic.

Dilluns 5 d’octubre, a les 20 hores i  a l’Auditori de la Casa de la Cultura es projectarà el documental Cap a la Terra Promesa (92 min./2014), dins de la sèrie Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York, i amb guió i direcció de Juli Esteve. En ella es narra la història dels 60 veïns d’Alzira i de 15.000 valencians més que fa cent anys van emigrar a Canadà i els Estats Units per fugir de la misèria i dels abusos dels cacics i guanyar un futur millor per a ells i les seues famílies.

El dimarts 6 d’octubre, a les 18 hores i  a la Biblioteca Municipal, tindrà lloc la presentació del conte ‘El somni de Vicent Andrés Estellés’, de l’Editorial Germania, a càrrec de Manel Alonso i Empar Piera (Empargrafia), autor i il·lustradora del conte. A la vesprada, a les 20 hores a la Casa de la Cultura, es farà la presentació del poemari ‘El camí de la derrota’, de Marcel Santacreu (Reclam Editorial, 2014). ‘El camí de la derrota’ és un viatge marcat per l’amor i la pèrdua.

Dimecres 7 d’octubre a les 18 hores, a la Biblioteca Municipal es farà un recital poètic de xiquets i xiquetes i joves d’Alzira presentat per  Josep Antoni Fluixà i amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació i  Associació Cultural Falla La Malva. Es tracta d’un recital de poesia amb la participació  de xiquets i xiquetes dels col·legis d’Alzira així com de joves dels nostres instituts, alguns d’ells guanyadors del Premi  Malva de Poesia Infantil.

A més, al llarg del dia 7, a la Plaça de les Lletres Valencianes es realitzarà la pintada del mural ‘Recordant Estellés’ en homenatge al poeta. Es tracta d’un mural realitzat per artistes de la localitat amb la coordinació de l’alzireny Toni Espinar.

Dijous 8 d’octubre, a les 20 hores, al Gran Teatre hi haurà un Concert del 9 d’Octubre a càrrec de la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira, mentre que a les 21.30 hores, a  la plaça de les Lletres Valencianes (Biblioteca Municipal) se celebrarà un sopar de pa i porta -donatiu de 2€ que es pot adquirir a la Casa de la Cultura, fins el 6 d’octubre- amb la col·laboració de l’Associació Illa del Xúquer.

A les 22.30 hores serà el torn del Recital de poemes d’Estellés. Els interessats en recitar un poema poden apuntar-te a la Biblioteca Municipal, fins el 6 d’octubre. I a continuació tindrà lloc un concert de música en valencià a càrrec d’Ona Nua i Joan Amèric.

Danses i Concert 9 d’octubre

Divendres 9 d’octubre, a les 20 hores, a la Plaça Major se celebraran les Danses del 9 d’Octubre, a càrrec del Grup de Danses d’Alzira. A les 21.30 hores, al Recinte Firal, Concert del 9 d’octubre que acollirà les actuacions de Txarango, La Gossa Sorda, La Fúmiga i Offbeaters (entrada anticipada. 7€ / En Taquilla: 10€. Venda d’entrades en la Taquilla del Gran Teatre (dimarts i dijous de 19.30 a 21h), i en www.instanticket.es i al 902444300).

Dissabte 10 d’octubre, a les 18 hores i a la Casa de la Cultura courà la Setmana Estellés el Certamen de Pasdobles per a xarangues ‘Juan Pellicer Gallach’, organitzat per la Falla Sant Joan i amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. Eixa mateixa jornada, a la Plaça Major i  a les 19 hores se celebrarà un Concert Infantil: Maduixa Creacions amb l’espectacle ‘POP’S CORN’. Es tracta d’un concert musical per a tota la família. Allò que originàriament comença com una prova de selecció per a un concurs de la ràdio, un joc més, esdevé una autèntica festa-concert amb una quinzena de cançons amb veu en directe. Una trama senzilla i simpàtica on tot el públic es divertirà, cantarà i ballarà amb els protagonistes d’aquest nou grup musical.

Laveupv.com

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here