Carlet reclama millores en l’estacionament i el transport a l’Hospital d’Alzira

0
329

L’equip de govern, format per Compromís i PSOE, proposarà al Ple de dijous aprovar una moció per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana solució per als problemes d’estacionament gratuït dels usuaris de l’Hospital de la Ribera a Alzira i mesures efectives de foment del transport públic en tota la comarca per a accedir a este centre hospitalari.

A l’Hospital de la Ribera es patix un greu problema per la falta de lloc adequat per a l’estacionament de vehicles i per la deficient planificació del transport públic i privat dels potencials usuaris provinents dels municipis de la comarca a l’hospital. Diàriament, centenars de vehicles han de ser estacionats obligatòriament fora dels escassos 400 llocs previstos per a l’estacionament públic i gratuït i de prop dels 700 llocs reservats a l’estacionament de pagament, ocupant irregularment i desordenadament tots els espais reservats teòricament als vianants, parcel·les privades, camins o zones públiques de la rodalia.  La situació s’agreuja més quan els vianants es veuen obligats a sortejar vehicles mal estacionats o circular per llocs inadequats per a poder accedir a l’entrada de l’Hospital. Per este motiu, es proposa que l’Ajuntament de Carlet sol·licite que s’habiliten zones d’estacionament suficients per a permetre l’estacionament dels seus vehicles als usuaris potencials d’esta instal·lació hospitalària per al cas dels ciutadans que es veuen obligats a acudir amb el seu vehicle privat.

No obstant això, també es va a sol·licitar de manera urgent que s’adopten decisions efectives per a fomentar el transport públic per als usuaris a l’Hospital des de tots els municipis de la comarca, facilitant i ampliant els horaris d’accés al centre des de les línies existents, fent innecessària l’actuació municipal de foment de la prestació complementària de serveis que actualment estan suplint les carències dels actuals transports. La millora dels mitjans de transport públic al centre reduiria la pressió que suposa l’elevat nombre de vehicles particulars estacionats en l’Hospital.

Al respecte, l’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, ha manifestat el següent: ‘Cal prendre decisions urgents per a resoldre la caòtica situació que vivim des de fa tants anys. Hem assumit com a normal una realitat que no ho hauria de ser i que afecta prop de 300.000 ciutadans. Volem que es garantisca la correcta prestació d’un servei de transport públic de viatgers amb una freqüència de pas regular i que s’incrementen els llocs reservats a l’estacionament gratuït a l’Hospital. La Sanitat és un dret, mai un negoci.’

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here