Almussafes invertix 31.500€ en beques d’estudis d’idiomes en l’estranger

0
331

almussafes beques estrangerCada jove pot percebre fins a 1.200€ i les sol·licituds han de presentar-se almenys 15 dies abans de l’eixida al país de destinació i fins al 15 de desembre

Almussafes, a 24 de setembre de 2015. La Regidoria de Joventut d’Almussafes convoca les beques d’estudi d’idiomes amb les quals els interessats poden sufragar fins al 50% de la seua estada formativa en altres països. Per a enguany, l’executiu local ha destinat 10.000€ a aquesta partida pressupostària, de la qual ja s’han beneficiat tres joves, encara que des de l’inici del programa d’ajudes, fa ara set anys, la inversió municipal global ha ascendit a 31.500 euros. El període de presentació de sol·licituds per acollir-se a la subvenció finalitza el pròxim 15 de desembre.

El consistori municipal, conscient de la importància de fomentar l’aprenentatge d’idiomes per a afavorir la formació i la inserció laboral dels almussafenys, manté oberta una línia d’ajudes amb la qual busca facilitar als joves d’entre 14 i 30 anys el coneixement de la llengua i cultura d’altres països. Des de la seua posada en marxa fa set anys, l’Ajuntament ha concedit beques per valor de 31.500€, la qual cosa a nivell individual ha suposat fins a 1.200€ per sol·licitant i el 50% del total del cost de cada viatge. Amb aquests diners, els joves poden sufragar el desplaçament, l’estada, les classes i les activitats realitzades en el país d’estudi.

En el que portem d’any, tres joves s’han beneficiat d’aquesta subvenció, els tres amb destinació Irlanda, els qui han rebut prop de 2.500€ dels 10.000€ que el pressupost municipal del present exercici dedica a aquesta qüestió. El període de sol·licitud de l’ajuda seguirà obert fins al 15 de desembre i la petició haurà de realitzar-se almenys quinze dies abans de l’inici de l’experiència en el Registre General de l’Ajuntament. Tal com s’estableix en les bases, aquesta subvenció és compatible amb la percepció d’altres ajudes, públiques o privades, sempre que la totalitat de les mateixes no supere el cost global de l’activitat.

“En l’actualitat, el coneixement d’idiomes és fonamental per a situar-se en una posició avantatjosa en un procés de selecció de personal en una empresa, pot suposar la diferència qualitativa enfront de la resta de candidats, per la qual cosa amb aquestes ajudes pretenem motivar als joves perquè donen el pas i es llancen a l’aventura d’aprendre altres llengües i la cultura dels països als quals desitgen traslladar-se”, comenta la regidora de Joventut, Davinia Calatayud.

Maria José Girona Garcerán
Departament de Comunicació

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here