Alzira correrà contra el càncer el 17 d’octubre

0
323

Carrera Cancer alzira 15 prHui s’ha presentat la IV edició de la Carrera Popular “La Ribera contra el Càncer”.

· Es tracta d’una iniciativa de l’associació Dones Afectades de Càncer de Mama d’Alzira (DACMA) amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la incidència de la malaltia. Els fons recaptats es destinaran a la lluita contra el càncer

L’Hospital Universitari de La Ribera ha acollit, este matí, la presentació de la IV Carrera Popular “La Ribera contra el Càncer”, que tindrà lloc el pròxim 17 d’octubre, a Alzira.

Esta Carrera, que té un caràcter purament benèfic, se celebrarà en el marc del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que es commemora en tot el món cada 19 d’octubre. Els fons recaptats amb la venda de dorsals es destinaran a cobrir els gastos de la Carrera i a la lluita contra el càncer.

L’acte de presentació d’esta quarta edició ha anat a càrrec de la presidenta de l’associació Dones Afectades de Càncer de Mama d’Alzira (DACMA), Mariví Ferragut, la qual ha estat acompanyada de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el director gerent de l’Hospital de La Ribera, Manuel Marín, el president del Club d’Atletisme La Rabosa, Facundo Botija; el cap del Servei d’Oncologia, José Miguel Cuevas i l’actriu Lola Moltó, speaker de la Carrera.

Mariví Ferragut s’ha mostrat “satisfeta per poder presentar ja la quarta edició d’esta Carrera, l’objectiu de la qual és el de conscienciar a la ciutadania en general de l’impacte en la vida dels afectats, els seus familiars i amics”. En este sentit, Ferragut ha manifestat la seua convicció que “els ciutadans de La Ribera podem estar molt tranquils per l’atenció que ens pot prestar l’Hospital d’Alzira, que compta amb destacats professionals i la tecnologia més avançada per a lluitar contra la malaltia”.

Cal destacar que l’Hospital de La Ribera diagnostica “entorn de 200 nous casos de càncer de mama cada any, dels més de 2.000 que es diagnostiquen en la Comunitat Valenciana, si bé s’està observant una tendència a la disminució en la mortalitat per este tipus de tumor”, hi ha assenyalat el director gerent del centre alcireny, Manuel Marín.

En este sentit, el doctor José Miguel Cuevas ha recordat que, “si la supervivència en càncer ronda ja el 60%, en el tumor de mamella es troba en el 80%, motiu este pel que societats com la SEOM –Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica- plantege ja l’atenció coordinada als llargs supervivents en càncer, a través de la creació d’unitats específiques en els hospitals”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha afirmat que en la consecució d’este elevat índex de supervivència, “el paper de les dones, coordinades en associacions, ha estat fonamental; la seua solidaritat, entusiasme i positivisme ha sigut determinant per a guanyar la batalla de la sensibilització i començar a derrotar a la malaltia”.

Durant la presentació de la IV Carrera Popular “La Ribera contra el Càncer” s’ha realitzat un crida general a ciutadans, pacients, professionals sanitaris i mitjans de comunicació a participar en esta activitat esportiva, a fi d’aconseguir una participació semblant a la d’edicions anteriors, en les que es van superar els 2.000 participants.

Les persones interessades a participar en esta Carrera, podran començar a retirar els dorsals, a partir de hui, pel preu simbòlic d’inscripció de 3 euros, en l’associació DACMA, en el Club d’Atletisme La Rabosa, en el Departament d’Esports de l’Ajuntament d’Alzira i en el Departament de Comunicació de l’Hospital Universitari de La Ribera. Junt amb el dorsal s’entregarà als participants una motxilla (fins a fi d’existències).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here